«Een onbekend stukje Balkan, gastvrij Europa»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Kruja (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Tirana. Bij aankomst rit naar Kruja
Overnachting in Kruja. 

Dag 2 Kruja - Shkodra (O)

Bezoek Kruja met o.a. het Skanderbeg Museum en Ethnografisch Museum. Kruja huisvest de Oosterse bazaar en de citadel van Skanderbeg. Aansluitend transfer naar Shkodra. Shkodra is de culturele hoofdstad van Albanië tegen de grens met Montenegro aan de rivieren Drin en Buna. Bezoek Rozafa-burcht en de oude stad met diverse architectuur die teruggrijpt naar de talrijke overheersingen. 
Overnachting in Shkodra.

Dag 3 Shkodra - Thethi (O/L/D)

Transfer naar Thethi. Wandeling in de regio rond het bergdorpje Thethi, lunch en route. U bevindt zich hier in de Albanese Alpen. Bij aankomst terug, diner in de guesthouse.
Overnachting in Thethi (guesthouse).

Suggestie: Wandelaars kunnen nog meer tijd spenderen in de noordelijke regio rond Valbona en Thethi, de Albanese Alpen met een erg rijke biodiversiteit en prachtige wandelmogelijkheden. Op dag 3 reist u naar Koman. U neemt er de ferry naar Fierzë, vanwaar u per auto vervolgt naar Valbona. Na een dagje wandelen in de Valbona Valley reist u in een intense hike de heuvel over naar Thethi (bagage per muilezels). In Thethi voorzien we nog een dag trekking alvorens u terugkeert naar Shkodra. De doorsteek tussen Valbona en Thethi is enkel bereikbaar voor geoefende wandelaars. Verblijf voorzien in guesthouses; begeleiding door lokale berggids.

Dag 4 Thethi - Shkodra (O/L)

Wandeling in de vallei van Thethi met berggids, lunch en route. Namiddag transfer terug naar Shkodra. 
Overnachting in Shkodra.

Dag 5 Shkodra - Prizren (O)

Rit naar Koman Lake, waar u op de ferry stapt naar Fierzë; een prachtige boottocht over de Drin-rivier verzekerd. Vervolg naar Decani met zijn Servisch-Orthodoxe klooster en Prizren (Kosovo).
Overnachting Prizren.

Dag 6 Prizren - Ohrid (O)

Bezoek Prizren, een Balkanstad met roerige geschiedenis. De stad staat tot op de dag van vandaag bekend om zijn zilver-en goudambacht. Rit naar Tetovo, Noord-Macedonië, met bezoek aan de gekleurde moskee. Vervolg naar Ohrid.
Overnachting in Ohrid.

Dag 7 Ohrid - Korça (O)

Verkenning meer van Ohrid. Het meer en de gelijknamige stad zijn een adembenemend decor; opvallend zijn de 365 kerken en amfitheater. Transfer naar Korça via Galicicca.
Overnachting in Korça.

Dag 8 Korça - Gjirokastra (O)

Verkenning Korça. Korça ligt vlakbij de grens met Noord-Macedonië en Griekenland; het wordt het 'Parijs van Albanië' genoemd. Vervolg naar Gjirokastra, terug in Albanië. 
Overnachting in Gjirokastra.

Dag 9 Gjirokastra - Saranda / Butrint (O)

Bezoek aan Gjirokastra, de 'stad van steen'. Gjirokastra is de geboorteplaats van Hoxha en staat bekend om zijn karakteristieke huizen en citadel. De stad is opgelijst bij Unesco. Panoramische rit naar Saranda/Butrint langs de Albanese Rivièra. Stop bij Blue Eye (Syri i Kaltër), een bijzonder natuurfenomeen. Vanop een diepte meer dan 50m borrelt constant water op, een mysterie tot op de dag van vandaag. 
Overnachting in Saranda/Butrint.

Dag 10 Saranda/Butrint - Berat (O)

Bezoek aan Butrint, bekend om zijn Romeinse ruïnes en archeologisch park (Unesco). Rit langs de Albanese kust (Rivièra) over de Llogarapas naar Berat via Porto Palermo met zijn fort en Vlora, de eerste hoofdstad van het land. Slot in Apollonia, een antiek handelscentrum uit de Romeinse tijd.
Overnachting in Berat.

Suggestie: Tussen Porto Palermo en Vlora kan u een stop maken in Nationaal Park Llogara, eventueel met overnachting voor wie het park grondig wil verkennen.

Dag 11 Berat - Tirana (O)

Verkenning Berat, de stad van duizend vensters. Berat brengt u terug naar de Romeinse tijd, vandaag de dag prijkt de stad op Unesco. Rit naar Tirana via Ardenica-klooster.
Overnachting in Tirana.

Dag 12 Tirana (O)

Volledige dag ter verkenning van Tirana, grootste stad en hoofdstad van het land. U bezoekt het Skanderbegplein met zijn talrijke nationale monumenten en musea, de Ethem Bey-moskee en de Kathedraal van de Verlosser.
Overnachting in Tirana.

Dag 13 Tirana - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven van Tirana.
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Shortbreak: proeven van Kroatië

Kroatië

Kalimèra, Kreta!

Griekenland

Winters Transsylvanië

Roemenië

Onze reizen

De schoonheid van Griekenland

Griekenland

Myconian Collection: luxe en design

Griekenland

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

Deel via mail!