«Qua cultuur heeft Cambodja ons enorm geboeid, heerlijk ongerept. We hebben met volle teugen genoten! (E.V.,Marke)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Siem Reap (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Siem Reap.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Siem Reap (/)

Bij aankomst in Siem Reap, transfer naar uw hotel. Namiddag: bezoek Banteay Kdei-tempel, uw eerste ervaring met het Angkor Wat-complex. Bewonder vooral de 'hal van de dansende meisjes'. Cocktail bij zonsondergang aan boord van een boot op de wallen rond Angkor Thom. 
Overnachting in Phum Baitang, Siem Reap.  

Dag 3 Angkor Wat en omgeving (O)

Voormiddag (vroeg opstaan!): tocht per tuktuk naar Srah Srang en Ta Prohm via de westelijke ingang. Wandeling door het bos naar de tempel van Ta Nei, een tempel waar u mogelijks alleen zal zijn. Vervolg langs Ta Keo ("de berg met de bronzen piek'). Ontbijt in de schaduw met een picknick, meegebracht door de tuktuk. Terugkeer naar Siem Reap tegen de middag. 
Namiddag: bezoek Angkor Thom, wat ooit (12e eeuw) de grootste stad ter wereld moet zijn geweest. U komt het complex binnen via de Poort van de overwinning en vervolgt langs het terras van de leprakoning. Wandeling door het park en bezoek Bayontempel, met zijn vele imposante stenen gezichten en basreliëfs. Terugkeer naar Siem Reap. 
Avond: bijwonen Phare Circus.
Overnachting in Phum Baitang, Siem Reap. 

Dag 4 Angkor Wat en omgeving (O/D)

Voormiddag (vroeg opstaan!): verkenning Angkor Wat, tijdig voor de zonsopgang boven het complex. Angkor Wat werd gebouwd onder koning Suryavarman II, de bouw duurde meer dan 30 jaar. Het wordt aanzien als het grootste religieuze complex ter wereld, vandaag doet het dienst als boedhistische tempel. Terugkeer naar het hotel voor ontbijt en verder vrije ochtend in het hotel. 
Namiddag: kennismaking met het Cambodjaanse platteland. U verkent het rurale landschap achter de tempelcomplex, nauwelijks aangeroerd sinds al die tijd en een paar versnellingen lager dan de rest van het land. Per ossenkar en per boot reist u door enkele typische dorpen, aansluitend ook te voet verder naar het Western Baray-reservoir. Eindpunt is Chandara, een dorp tussen de rijstvelden en nauwelijks aangedaan door toeristen. Blessing door de monniken en bezoek hedendaagse pagode. Cocktail bij zonsondergang en privédiner op het platteland met traditionele Khmer-muziek gespeeld door lokale muzikanten. Terugkeer naar uw hotel. 
Overnachting in Phum Baitang, Siem Reap. 

Dag 5 Siem Reap - Sihanoukville - Song Saa (O/D)

Transfer naar de luchthaven van Siem Reap voor uw binnenlandse vlucht naar Sihanoukville. Bij aankomst, transfer naar de haven voor een speedboat-trip (45 minuten) door de Golf van Thailand naar uw verblijf op Song Saa Private Island. Song Saa is 's lands eerste 5*-eilandhotel en bestaat uit twee met jungle begroeide eilanden, verbonden door een wandelbrug. De eilanden zijn omgeven door een beschermd marien reservaat (het eerste erkende in het land). Het hotel bestaat uit 27 overwater-, regenwoud- en strandvilla's in barefoot-chic stijl. U neemt uw intrek in uw privé-optrekje voor de komende drie nachten. 
Overnachting in Song Saa Private Island Resort, Koh Rong. 

Dag 6 Song Saa (O/L/D)

Volledige dag genieten op Song Saa Private Island. U kan snorkelen op zee op zoek naar zeepaardjes en groene schildpadden, er zijn tal van watersporten om uit te testen, de nabijgelegen eilandjes vragen om een verkenning, u kan een strandpicknick laten organiseren of de mangroves per kajak ontdekken. In het hotel zelf is er de spa en wellness-center. 's Avonds organiseren we een private-movie night in jullie villa. 
Overnachting in Song Saa Private Island Resort, Koh Rong. 

Dag 7 Song Saa (O/L/D)

Volledige dag genieten op Song Saa Private Island. Maak kennis met de vele initiatieven van Song Sa voor natuurbehoud en bescherming van de ecologische waarde van het eiland en het marien reservaat eromheen. Daarmee doet het resort er alles aan om het fragiele koralrif en de tropische zeedieren maximaal te beschermen. 
Overnachting in Song Saa Private Island Resort, Koh Rong. 

Dag 8 Song Saa - Sihanoukville - Phnom Penh (O)

Transfer per speedboat naar Sihanoukville en van daar per privévoertuig verder naar Phnom Penh. Namiddag: begeleide stadstour door de hoodfstad met bezoek aan het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Vervolg naar het Nationaal Museum, langs enkele boetiekjes rond Street 240 en Wat Phnom als afsluiter. 
Overnachting in Raffles Le Royal, Phnom Penh.

Dag 9 Phnom Penh - Brussel (O)

Voormiddag: bezoek aan het befaamde Tuol Sleng Genocide museum. Dit is een voormalige middelbare school die de Rode Khmer omvormden tot onderzoekscentrum en gevangenis in 1975, het begin van een gruwelijke genocide. Meer dan 17.000 mensen werden gemarteld en/of vermoord en op de 'killing fields' buiten de stad 'begraven'. Pol Pot zou alles samen 2 miljoen mensen de dood injagen, hetzij door terechtstelling, uithongering of ziekte. Het Killing Fields Memorial (Choueng Ek) getuigt aan de massagraven die tussen '75 en '79 werden gevonden overal in het land. Aansluitend transfer naar de luchthaven voor uw vlucht. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 10).

Contacteer

Onze reisverhalen

Langs de highlights en onbetreden paden van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Indochina deel 2

Laos

Indochina deel 3

Cambodja

Onze reizen

Myanmar ontdekken

Myanmar

Proeven van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Thailand bekoort

Thailand

Deel via mail!