«En route!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Aankomst in Rochegude (D)

Rit op eigen initiatief naar Château de Rochegude (45min vanaf Avignon). Optioneel bezoek en wine tasting in Châteauneuf du Pape. Bij aankomst in het hotel wine tasting. Klaarmaken en afstemmen van de fietsen voor de rit morgen. Diner in het hotel. 
Overnachting in Château de Rochegude. 

Dag 2 Rochegude - Crillon le Brave (O/L/D)

Fietstocht naar Crillon Le Brave (+- 48km, 300m stijgen, 450m dalen). De fietstocht brengt u langs de wijngaarden van de Côtes du Rhône naar de voet van de Mont Ventoux. Onderweg passeren kleine dorpjes op de heuvel in de Dentelles de Montrmirail. Lunch en route. Bij aankomst diner in Restaurant Jerome Blanchet of Bistro 40K. 
Overnachting in Hôtel Crillon le Brave. 

Dag 3 Crillon le Brave - Joucas (O/L/D)

Fietstocht naar Joucas (+- 31km, 650m stijgen, 550m dalen). U verlaat de regio van de Mount Ventoux en gaat richting Venasque, waar u geniet van de lunch in het gezellige dorpje. U houdt halt bij het Château Pesquié voor een degustatie van de lokale wijn. 's Namiddags arriveert u op de overnachtingsplek van deze avond. Tot rust komen kan in de spa. Optioneel bezoekt u nog Gordes. Diner in Restaurant Le Phébus.
Overnachting in Mas des Herbes Blanches.

Dag 4 Joucas - Bonnieux (O/L/D)

Fietstocht naar Bonnieux (+-45km, 650m stijgen, 550m dalen). De rit voert naar de Luberon met zijn dorpjes op de bergkammen en de okerkleurige huizen. Finale stop is Edouard Loubet, sterrenchef en uw gastheer voor de dag. Optioneel excursie speuren naar truffels. Lunch in een lokaal restaurant met zicht op de Luberon en de Monts de Vaucluse. Diner in uw hotel. 
Overnachting in Bastide de Capelongue. 

Dag 5 Bonnieux - Gargas (O/L/D)

Verkenning van de Luberon per fiets (+- 27km, 350m stijgen, 400m dalen). De rit voert langs Bonnieux, Lacoste en Ménerbes. Drie dorpjes die staan voor provençaalse charme en verfijning: oude stenen, prachtige panorama's, authenticiteit, ... Ze vormen de laatste stops op deze fietstrip. Lunch in Ménerbes, bezoek en wine tasting in Domaine de la Citadelle en St. Augustin (olijfoliemolen). Bij aankomst genieten van de spa in het hotel. Diner in uw hotel. 
Overnachting in Hotel Coquillade Village. 

Dag 6 Gargas - terugreis of vervolg in de regio (O)

Vertrek naar huis of rit naar uw volgende bestemming per eigen middelen. 

 

Belangrijk om weten!

  • Elke route is aanpasbaar volgens het niveau/ tempo van de reiziger. Een elektrische fiets hoort tot de mogelijkheden voor wie dat wenst. Deze laatste geeft de kans om met een groep van verschillende fietsniveaus comfortabel samen te reizen.
  • Bij technische problemen is er een noodnummer waarop u kan terugvallen. Enige kennis van fietsen herstellen is wel aangewezen. 
  • Een extra mogelijkheid is begeleiding door een 'support van'. Deze kan tijdens het fietsen gebruikt worden om even uit te rusten of zelfs om, indien het fietsen te zwaar wordt, de rit mee af te werken. 
  • U kan het fietsarrangement aanvullen met allerhande activiteiten zoals een kanotocht, kookworkshop, wijntasting, cultureel bezoek, ... Ook voor deelnemers uit de groep die niet willen fietsen, biedt dit soelaas. 
  • Wie dat wenst, kan ook de eigen fiets meenemen voor het afleggen van de gekozen route.

 

Contacteer

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

Onze reizen

Laveren tussen lavendelvelden en olijfbomen

Frankrijk

Delicatessen proeven in de buik van Italië

Italië

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

Deel via mail!