«Oneindig leeg, oneindig mooi!»

Slow travel in Mongolië (incl. Naadamfestival)

Reizen door Mongolië vraagt tijd.
Omdat de wegen ontbreken of een traag tempo vragen. Omdat het leven in functie staat van de gang van de natuur. Omdat u tijd nodig hebt om de eenvoud, de leegte, de oneindigheid in u op te nemen. Het land vraagt om gas terug te nemen, om alles op u af te laten komen. Doet u dat, dan beloven we u een land dat zich in uw hart gaat nestelen. Dat vergt gelukkig veel minder tijd, wees gerust!

En dus is twee tot drie weken het minimum om volop het land tot u te laten komen. Onze rondreis voorziet twee weken (uitbreiding mogelijk) langs de hoogtepunten van Centraal-Mongolië en de Gobi in het zuiden. Startplaats is de centrale hoofdstad Ulaanbaatar.

De hoofdstad (de koudste ter wereld, althans in de winter) is in niks te vergelijken met de rest van het land. De stad is een verzameling van oud en nieuw, voelt enorm druk en chaotisch aan en doet soms naar adem happen. Maar tegelijk is het een culturele hotspot met interessante musea, markten, monumenten, ... én het decor voor de grootste Naadam van het land. Naadam is de nationale feestdag van de Mongolen, een unieke gelegenheid om het land te bezoeken. We nemen u mee naar de drie competities: worstelen en boogschieten in het nationale stadium van de stad én de werkelijk indrukwekkende aankomst van de paardenrace buiten de stad.

Maar daarna trekt u het binnenland in, enkel dit is het pure Mongolië. Het concept is telkens hetzelfde: met de stevige jeep over stoffige zandwegen of gebrekkig asfalt; uren turen naar voorbijrollende steppe, af en toe opzij voor een kudde schapen, verwonderd opkijken als u een voorbijganger treft, ... 's Middags rollen we in het midden van de lege steppe het picknicklaken voor u uit, 's avonds kijkt u naar de sterrenhemel alvorens in uw comfortabele ger de nacht in te duiken. Klinkt eentonig, maar dat is het niet. Mongolië gaat nooit vervelen, dat merkt u snel. 

Natuurlijk is het niet alleen rondkijken en rijden; we nemen u op deze roadtrip mee naar het mooiste van het land: de oude hoofdstad Karakorum met het imposante Erdene Zuu-klooster; de diep uitgesneden Orkhon Valley en de glimmende zandduinen, kliffen en valleien van de Gobi-woestijn. We voorzien voor u een tocht te paard (als een echte local) en per kameel, een initiatie 'hoe zet ik een ger op', proeven van lokale delicatessen, ontmoetingen met lokale nomadenfamilies, ... Alles om het pure, authentieke en erg traditionele nomadenleven van de Mongolen te leren kennen. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen14 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Ulaanbaatar: kamer + ontbijt; gerkampen overige o.b.v. vol pension (lunch en route, ontbijt en diner in het kamp)

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Afstanden in Mongolië zijn immens; reizen gaat (gezien gebrek aan wegen) zeer traag. U bent op reisdagen telkens 2 tot 5u onderweg.
  • Deze rondreis belicht slechts een deel van het boeiende land. Extensies zijn mogelijk naar het noorden (Amarbayasgalant, Khovshol Lake), oosten (Terelj, Khentii) of westen. U kan ook combineren met de Transsiberië Express tussen Moskou en Peking. Durvers gaan in de ijskoude, barre winter naar de talrijke winterfestivals in het land.
  • We voorzien tijdens uw rondreis telkens gerkampen, toeristisch uitgebate kampen en charme lodges met een selectie gers. Wie het nog puurder wil, kan logeren in een ger bij locals. U maakt voor even deel uit van de steppe en werkt mee in het dagelijkse leven van de nomaden. Een intense, maar prachtige ervaring. 

Onze reisverhalen

Kazachstan: The power of nature

Moshi Moshi Japan

Japan

Mystiek Myanmar

Myanmar

Onze reizen

Japan uitgebreid verkennen

Japan

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

In het spoor van de Zijderoute ...

Oezbekistan

Deel via mail!