«Oneindig leeg, oneindig mooi!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Ulaanbaatar (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Ulaanbaatar.  
Overnachting aan boord.

Dag 2 Ulaanbaatar (O)

Bij aankomst, transfer naar uw hotel. Namiddag: stadsbezoek Ulaanbaatar met gids. U verkent het centrale Sukhbaatar Square, de Peace Avenue en het Nationale Museum ter kennismaking met het land en de stad. Bezoek Gandang Monastery. 's Avonds woont u een folkloristische avond bij in het theater met keelzang en traditionele dans. 
Overnachting in Ulaanbaatar.

Dag 3 Ulaanbaatar (O)

De komende twee dagen staat in het teken van de Naadam, het nationale feest van Mongolië. Overal in het land worden lokale festivals georganiseerd, het grootste evenement vindt echter plaats in en rond het stadium van de hoofdstad. Steeds staan de drie nationale sporten centraal: boogschieten, worstelen en paardrijden. Uw gids begeleidt u naar het stadium voor het bijwonen van de openingsceremonie met optocht van kleurrijke kostuums, het leger, zang, dans, ... De 'negen witte banners' worden in het stadium geplaatst en de president van het land voert het woord. Gevolgd door de traditionele worstelceremonie. Geniet van de kleurrijke markt rond het stadium tijdens de lunch en bewonder de competitie boogschieten. 
Overnachting in Ulaanbaatar. 

Dag 4 Ulaanbaatar - Bayan Gobi (O/L/D)

Transfer naar het platteland buiten UB (Khui Doloon Khudag Valley) voor de aankomst van de legendarische paardenrace. Neem plaats aan de geïmproviseerde aankomstlijn en wacht geduldig tot de piepjonge ruiters komen aangelopen in de 'race van hun leven'. Ruiters komen van heinde en ver; de winnaar wacht eeuwige roem en lof. Picknicklunch in de onmetelijke steppe. Rit naar Bayan Gobi, het geografische middelpunt van het land. Vanaf vandaag tot u terug in Ulaanbaatar arriveert, verblijft u in een gerkamp met basisfaciliteiten. Diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp.

Dag 5 Bayan Gobi (O/L/D)

Volledige dag verkenning van de regio Bayan Gobi in Centraal-Mongolië. Deze streek heeft tal van troeven die u vandaag kan ontdekken: Tara Lake met zijn zandduinen, vulkanische gesteenten en groene steppes; de Elsen Tasarhai Sand Dunes (de mini-Gobi zo u wil); het Khangaï Nuruu Reserve en de Khogno Khan Sacred Mountain (met het Erdene Hambiin Hiid-klooster). Dit is ook de 'wieg' van het nomadische bestaan in Mongolië. Uw dag bestaat uit een kameeltocht over de zandduinen, een paardrijtocht en/of een thee-ceremonie met 'sjamanistische kruiden'. Lunch en route, diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp.

Dag 6 Bayan Gobi - Karakorum (O/L/D)

Rit naar Karakorum, de oude hoofdstad van het land en bij uitbreiding van het grootste rijk dat de wereld ooit kende destijds; twee maal zo groot als het Romeinse Rijk op zijn hoogtepunt. Toen de hoofdstad naar Peking verhuisde en het Mongoolse Rijk eindigde, werd de stad verlaten en vernietigd. Wat overbleef, diende als fundament voor het Erdene Zuu-klooster in de 16e eeuw. Bezoek aan het klooster met zijn 108 stoepa's langs de gigantische ommuring. Het complex telt nog een twintigtal tempels. Lunch en route, diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp.

Dag 7 Karakorum - Orkhon Valley (O/L/D)

Vervolg naar de vallei van de Orkhon. Dit landschap (UNESCO erkend) is het gebied rond de Orkhon River met tal van archeoloigsche sites die teruggaan tot de 6e eeuw. Het is een paradijs voor yak-herders. Vrije namiddag in het kamp. Lunch en route, diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp.

Dag 8 Orkhon Valley (O/L/D)

Volledige dag verkenning van de Orkhon Valley naar eigen invulling:

  • bezoek Ulaan Tsitgalan, de rode waterval
  • verder maakt u kennis met de nomadencultuur van het land: een ontmoeting met yakherders, bezoek aan een nomadenfamilie, proeven van aïrak (de nationale drank van gefermenteerde melk), yoghurt en lokale kaas
  • het samen opzetten van een traditionele gertent. De tent van hout en vilt is een ingenieuze puzzel met strikte regels en organisatie.
  • 'private horse capture': het vangen van een wild paard met de 'urga'; een spectaculair stukje Mongoolse rodeo
  • paardrijdtocht met de lokale nomaden in de Orkhon Valley 'as local as it can get'
  • hiking door het woud naar het Tövkhön Monastery (2.300 meter hoog). Het complex dateert uit de 17e eeuw en heeft 14 tempels. Het is de geboorteplaats van de 'soyombo', het nationale symbool van het land. 
  • sterren kijken als afsluiter was nog nooit zo eenvoudig met de telescoop van de lodge
  • ...

Lunch en route, diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp.

Dag 9 Orkhon Valley - Ongii (O/L/D)

Rit naar het zuiden, geleidelijk aan verandert het steppelandschap in dor woestijngebied, de legendarische Gobi Desrt. Bezoek aan het Ongii Monastery (midden-Gobi), ooit het grootste klooster van het land. Lunch en route, diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp. 

Dag 10 Ongii - Bayanzag (O/L/D)

Vervolg naar de diepe Gobiwoestijn in Zuid-Mongolië. Bezoek Bayanzag, de zogenaamde 'Flaming Cliffs', een belangrijke vindplaats van tal van dinosaurusfossielen. Roy Chapman ontdekte er in 1920 dinosauruseieren. De rotsen danken hun naam aan de gloeiende oranje kleur.  Lunch en route, diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp.

Dag 11 Bayanzag - Khongor Els (O/L/D)

Verdere verkenning van de Gobiwoestijn. Rit naar Khongor Els, de zingende duinen. De groene steppe gaat er onverwacht over in een glooiiende berg zandduinen van wel 800 meter hoog. Alles samen zijn de duinen zo'n 20 kilometer breed en tot 100km lang. Kruip en klauter tot de top en laat u rollen of hollen naar beneden. Optionele kamelentocht. Lunch en route, diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp.

Dag 12 Khongor Els - Yolyn Am (O/L/D)

Verdere verkenning van de Gobi Desert met rit naar de vallei van Yolyn Am. Het landschap wordt alsmaar minder groen en droger. Dit is de minst bevolkte regio van Mongolië, op zich al het minst bevolkte land ter wereld; dat wil al wat zeggen ... U verkent het Gurvan Saikhan NP met meer dan 200 vogelsoorten, 600 plantensoorten en een rijke dierenpracht zoals gazelles, kamelen, sneeuwluipaarden, ... De Yol Valley begint uitgestrekt en breed, maar gaat alsmaar versmallen tot een indrukwekkende kloof met water én zelfs ijs. Lunch en route, diner in het kamp.
Overnachting in een gerkamp.

Dag 13 Yolyn Am- Ulaanbaatar (O)

Rit naar Dalanzadgad, centrum van de regio. Binnenlandse vlucht naar Ulaanbaatar. Afscheid van het land met bezoek aan de imposante Naarantuul Market (zwarte markt) en een panorama over de stad bij het Zaizan Monument.
Overnachting in Ulaanbaatar. 

Dag 14 Ulaanbaatar - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven.
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

The land of blue skies

Mongolië

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Vol bewondering!

Nepal

Onze reizen

Japan uitgebreid verkennen

Japan

In de voetsporen van Peter de Grote: Sint-Petersburg

Rusland

Avontuur in Nepal

Nepal

Deel via mail!