«In het spoor van Dian Fossey»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Kigali (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Kigali. Bij aankomst assistentie bij de douaneformaliteiten. Transfer naar uw hotel in de stad. 
Overnachting in Serena Hotel, Kigali. 

Dag 2 Kigali - Volcanoes NP (O/L/D)

Voormiddag: Kigali City Tour, begeleid bezoek aan de stad met onder meer het Memorial Centre en Crafts Centre. Lunch in een lokaal restaurant. Namiddag rit naar Bisate in het Volcanoes National Park; de setting oogt dramatisch met de vulkaansilhouetten aan de horizon. Diner in de lodge. 
Overnachting in Bisate Lodge, Volcanoes NP.

Bisate Lodge
Biste Lodge werd in 2017 opgericht. De lodge telt zes exclusieve privévilla's van 91m² op een domein van 27ha aan de rand van Volcanoes NP. De villa's zijn opgetrokken in elegante, moderne stijl maar herkenbaar traditioneel in opbouw. Elk van de villa's ligt verspreid over de heuvel, tussen het groen. De lodges tellen een slaapkamer, badkamer, centrale open haard en een privédek met fantastisch panorama. Bisate hecht veel belang aan duurzaamheid en biedt een exclusieve vorm van ecotoerisme aan. Uw verblijf omvat alle maaltijden, lokale dranken en activiteiten. Tot de dagelijkse activiteiten behoren 's morgens de gorillatracking en 's namiddags is er keuze uit een begeleide natuur-of vogelwandeling, lezing over de achtergrond van de gorila's in het hotel, boomplantsessies, groentenpluk op de organische velden, running trail, koffie-en theeproeverij, ... 

Dag 3 Volcanoes NP en omgeving (O/L/D)

Vroeg ontbijt voor een spannende gorilla tracking in het Volcanoes NP. Vanaf het bezoekerscentrum wordt u in groepen gedeeld en trekken jullie verspreid het park in, op zoek naar de gorilla's. De berggorilla's zijn, met hun 780 wereldwijd, een sterk bedreigde diersoort. U herkent ze aan hun afgevlakte neus, grote kop, lange armen, brede borstkas en een zilveren schijn op de rug (wat ze de naam Silverback Gorillas geeft). Een gemiddelde gorilla kan al snel een goeie 200kg wegen.  Het park telt verder ook buffels, olifanten en tal van prachtige vogels en vlinders. Lunch in de lodge (onder voorbehoud van aankomstuur). 's Namiddags kan u desgewenst deelnemen aan tal van activiteiten die de lodge aanbiedt. Diner in de lodge.
Overnachting in Bisate Lodge, Volcanoes NP.

Dag 4 Volcanoes NP en omgeving (O/L/D)

Nieuwe dag in het Volcanoes NP. Vandaag gaat u op 'golden monkey tracking experience' of we voorzien een tweede gorilla tracking (let op: permit is slechs geldig voor 1 trek). Lunch in de lodge. 's Namiddags kan u deelnemen aan de activiteiten van de lodge. Diner in de lodge. 
Overnachting in Bisate Lodge, Volcanoes NP.

Dag 5 Volcanoes NP - Kigali (O)

Transfer naar de luchthaven van Kigali per voertuig. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 6).

Contacteer

Onze reizen

Tanzania Deluxe

Tanzania

Land van contrasten

Oeganda

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Deel via mail!