«In het spoor van Dian Fossey»

Op verkenning in Volcanoes NP

Deze reis is een vijfdaagse wilderness safari in Volcanoes NP, het nationaal park in het noordwesten van het land tegen de grens met Oeganda en Congo-Kinshasa. Met een gorillatracking in het park als absolute summum. U kan dit programma als een extensie zien op een rondreis door Oeganda. Ook als extensie op een safarireis door Kenia of Tanzania kan deze reis dienen. Indien u zich wil beperken tot Rwanda alleen, kan u dit arrangement nog uitbreiden met Akagera NP (in het oosten van het land).

Vanaf Brussel staat u met een rechtstreekse vlucht in een achttal uur in de Rwandese hoofdstad. Kigali werd in 1907 gesticht als Duitse nederzetting, maar werd pas in 1962 de hoofdstad van het onafhankelijke land.  Sindsdien onderging de stad een enorme evolutie met een levendige Afrikaanse metropool als bewijs. Hoogtepunten zijn het Kandt Museum, oud Kigali, het genocide-monument, ...

Na een kort stadsbezoek reist u naar de noordwestelijke hoek van het land: het Volcanoes NP. Samen met het Mgahiga NP (in buurland Oeganda) en Virunga NP (in buurland Congo-Kinshasa) vormt het één groot wildpark met tal van vulkanen. Het Virungamassief telt een zestal vulkanen, waaronder de Mt. Bisoke (3.711m) en Karisimbi (4.507m) die het landschap domineren. Maar  bovenal is het de ideale habitat voor de grootste, nog levende primaat op aarde: de berggorilla. Langs Rwandese zijde leven nu 10 gorillafamilies, van telkens 8 tot 28 leden, verspreid over het park. Tijdens uw verblijf in de lodge krijgt u de kans om ze van heel dichtbij te zien. Tijdens een gorilla tracking trekt u in kleine groep (maximaal 8 personen) naar één van de families met een hele grote slaagkans om de dieren daadwerkelijk van heel dichtbij te kunnen aanschouwen. Een wilderness experience waar u nog lang zal over spreken. Verder geniet u van het aanbod activiteiten in de lodge; de fantastische lodge zelf en een golden monkey experience. 

Verblijf is voorzien in Bisate Lodge, een prachtige lodge aan de rand van Volcanoes NP die tot de beste van het land behoort. Deze luxueuze ecolodge blinkt uit door zijn unieke design, zijn exclusiviteit (slechts 6 villa's), zijn gastronomie, zijn setting en het ruime aanbod aan activiteiten. Het is, zonder twijfel, het beste kader om van deze omgeving te genieten. Vanaf uw privédek in het groen, tegen de heuvel aangekleefd, is het heerlijk turen naar een prachtig decor van dicht woud en de vulkaankegels van Virunga aan de horizon.

Vanuit Volcanoes NP keert u op uw stappen terug naar de hoofdstad Kigali. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen6 aantal overnachtingen4 Beste reisperiode juni, juli, augustus, september, oktober Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag voorwaarden
  • De gorilla tracking is enkel mogelijk vanaf de leeftijd van 15 jaar . 
  • De tracking bestaat uit wandelingen op vaak steile ondergrond en moeilijke omstandigheden. Goede fysieke conditie is aangewezen. 
Maaltijden

Bisate Lodge: all inclusive

ervaring safari, natuurreis, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

extra info

  • De kans dat u de gorilla's tijdens een tracking te zien krijgt, is zeer groot. Al wordt het geduld soms op de proef gesteld: als alles goed gaat, duurt een tocht 2 à 4u (u bent terug in de lodge voor de lunch). Maar als de dieren zich minder makkelijk laten spotten, dan kan het de hele dag in beslag nemen.
  • Dagelijks worden maximaal 80 bezoekers toegelaten in het park, 8 personen per gorillafamilie. De wandelingen gebeuren steeds in groep. 

Onze reizen

Land van contrasten

Oeganda

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Tanzania Deluxe

Tanzania

Deel via mail!