«Puur en authenitiek, rauw en onversneden»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Addis Abeba (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Addis Abeba.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Addis Abeba - Bonga (L/D)

Aankomst in Addis Abeba. Transfer naar de koffieregio van Kaffa, lunch en route. Bezoek aan Jima met het AbaJifar Palace- en Museum. Vervolg naar Bonga, bezoek aan een lokale koffieplantage. Diner op de kampsite. 
Overnachting in Bonga (camping). 

Dag 3 Bonga - Tum (O/L/D)

Vervolg naar Mizanteferi voor het bekomen van een permit, bezoek Dizi-stam onderweg. Vervolg naar Shoa Ghimira voor bezoek aan de lokale Menit- en Surma-stammen. Vervolgens naar Tum. Lunch en route, diner bij aankomst. 
Overnachting in Tum (camping).

Dag 4 Regio Tum (O/L/D)

Bezoek aan de Surmastam. De Surma zijn bekend om hun tradities zoals het dragen van schotellippen (vrouwen) en bedreigende lichaamsbeschildering (mannen). Met wat geluk ziet u een 'donga', een traditioneel stokkengevecht onder de Surma. Lunch box en route, diner op de kampsite. 
Overnachting in Tum (camping).

Dag 5 Tum - Duss (O/L/D)

Vervolg naar Nyangatom-dorpen met bezoek aan enkele interessante lokale 'tribes'.  Daarna bezoekt u enkele kleurrijke Karo's en neemt u in een kijkje in hun huizen. Bezoek aan Kortcho-dorp. Lunch box en route, diner op de kampsite. 
Overnachting in Duss (camping). 

Dag 6 Duss - Turmi (O/L/D)

Rit naar de Hamar-stam in Turmi. Met wat geluk lopen we langs enkele traditionele ceremonies zoals de Evangadi-dans en het stierspringen. Maaltijden in de lodge. 
Overnachting in Turmi. 

Dag 7 Turmi en omgeving (O/L/D)

Volledige dag om verder kennis te maken met de Hamar, bekend voor hun decoratieve haarstijl en kleurrijke versieringen. U bezoekt de lokale markt waar Hamar, Karo en Dassanech samenkomen. Maaltijden in de lodge. 
Overnachting in Turmi. 

Dag 8 Turmi - Sibiloi NP (O/L/D)

Vroege rit naar Omorate, bij de oevers van Omo River. U bezoekt er de Dassanech-stammen. Lunch en route. Vervolg naar de grensovergang met buurland Kenia. Na alle douaneformaliteiten aan de Ileret-grens, gaat u verder naar Sibiloi National Park voor de overnachting. Game drive bij aankomst. Diner in de lodge. 
Overnachting in Sibiloi NP.

Dag 9 Sibiloi NP - Turkana Lake (O/L/D)

Vroege ochtendlijke game drive in Sibiloi NP. Vervolgens rit naar Loyangalani bij het Turkanameer. Lunch en route, diner bij aankomst. 
Overnachting aan Turkanameer. 

Dag 10 Turkana Lake en omgeving (O/L/D)

Volledige dag onderdompelen in de Turkana- en Elmolo-stammen. Bezoek aan enkele lokale dorpen. Lunch en route, diner in het kamp. 
Overnachting aan Turkanameer. 

Dag 11 Turkana Lake- Marsabit NP (O/L/D)

Door de Chelbi Desert bereikt u Marsabit NP. Als de tijd het nog toelaat, gaat u nog op een eerste game drive. Lunch en route, diner in het kamp. 
Overnachting in Marsabit NP.

Dag 12 Marsabit NP - Moyale (O/L/D)

Bezoek aan de Borena-stam, op de grens van Kenia en Ethiopië. Via de grens bij Moyale komt u terug Ethiopië binnen. Lunch en route, diner in het hotel. 
Overnachting in Moyale. 

Dag 13 Moyale - Irgalem (O/L/D)

Bezoek aan de El Sod-krater, waar de mannen extra zout voor hun kudde verzamelen in de modder en de 'zingende waterputten'. Vervolg naar Irgalem. Lunch en route, diner in de lodge. 
Overnachting in Yirgalem.

Dag 14 Irgalem - Langano Lake (O/L/D)

Rit naar de Rift Valley-meren van Awasa, Shala en Abyata NP. Vervolg naar Langano Lake voor de nodige rust. Lunch en route, diner in de lodge aan het meer. 
Overnachting aan Langano Lake. 

Dag 15 Langano Lake - Addis Abeba - Brussel (O/L/D)

Rit naar Addis Abeba, lunch en route. Kort stadsbezoek en diner in een traditioneel restaurant met folkloristische dansen. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 16).

Contacteer

Onze reizen

Klassieke route (noorden)

Ethiopië

Tanzania Deluxe

Tanzania

Land van contrasten

Oeganda

Deel via mail!