«"Nog eens bedankt voor de service. De reis was perfect in orde zodat wijzelf geen zorgen meer hadden op vakantie." (G.V., Gent)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Amman (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Amman. Transfer naar uw hotel.
Overnachting in Amman. 

Dag 2 Amman (O/L/D)

Begeleid bezoek aan de citadel en het Romeinse theater in Amman. Vervolgens bezoek Royal Car Museum en lunch in een coöperatieve. Bezoek Iraq El Amir, een ruïne van het voormalige paleis. Wandeling langs Rainbow street (downtown) en bijwonen kookworkshop in Beit Sitti. 
Overnachting in Amman. 

Dag 3 Amman en omgeving (O/L)

Bezoek aan Jerash, de oude Romeinse site die erg goed bewaard is gebleven. Vervolgens langs Anjara, een bijbelse stad in het land. Lunch bij de kerk. Eindigen doet u bij het fort van Ajlun, een islamitisch aandoend fort dat de kruisvaarders in de 12e eeuw wist te weerstaan.
Overnachting in Amman. 

Dag 4 Amman - vallei van Jordaan - Dode Zee (O/L)

Rit naar de Dode Zee met stop in Salt, een oude nederzetting in de vallei van de Jordaan. U bezoekt er het folkloremuseum. Lunch in een lokale school. Vervolgens door een fotogeniek landschap van de Jordaanvallei naar Bethanie, de doopplaats van Jezus Christus. 
Overnachting nabij de Dode Zee. 

Dag 5 Dode Zee - Petra (O/L)

Vrije ochtend in het resort. Rit naar Madaba, bekend omwille van zijn 6e eeuwse mozaïekmap van Jeruzalem en het Heilige Land, bestaande uit meer dan 2 miljoen stukjes gekleurde steen. Bezoek aan de lokale kerk. Lunch en route met falafel en Arabische zoetigheden. Vervolgens naar Mount Nebo, een monument ter ere van Mozes en vooral een prachtig panoramapunt met Byzantijnse kerk. Rit naar het kruisvaarderskasteel van Shobak. Eindpunt is het hotel in Petra. 
Overnachting in Petra.  

Dag 6 Petra - Wadi Rum (O/D)

De Siq, een kilometer lange kloof omgeven door rotsen van wel 80 meter hoog, leidt naar het prachtige zicht op de Schatkamer (Al-Khazneh), een prachtige façade van 30 meter breed en 43 meter hoog uit steen gehouwen. Vrij bezoek aan de vallei van Petra met zijn talrijke tombes, huizen, theaters, obelisken, tempels, ... You name it! Vanaf Petra rijdt u door naar Wadi Rum. Sunset tour in de woestijn. Diner onder de sterrenhemel. 
Overnachting in Wadi Rum Desert.

Dag 7 Wadi Rum - Aqaba - Amman (O)

Jeep terug naar de ingang van het Wadi Rum-reservaat. Vervolgens rit naar Aqaba, kort bezoek aan de stad (Aqaba fort en museum). Terugkeer naar Amman. 
Overnachting in Amman. 

Dag 8 Amman - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven. 
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

De roze parel

Jordanië

Onze reizen

Een onbekende wereld ontdekken ...

Saoedi-Arabië

Citytrip vol contrast: Jeruzalem & Tel Aviv

Israël

Deel via mail!