«Perfecte combinatie van cultuur en natuur, levendig en rustig!»

Combi Bali & Komodo

Deze rondreis combineert de culturele hoogtepunten van het bekende, toeristische Bali met de natuurlijke troeven van het eerder onbekende, maar schitterende Komodo. Zo krijgt u twee kanten van het veelzijdige land te zien. Starten doet u met een aantal dagen in het hart van Bali, Ubud; alvorens richting Komodo NP te trekken voor een meerdaagse verkenning per boot en aan land. Eindigen doet u aan het strand in Oost-Bali te Manggis en in het zuidelijke Uluwatu. Een heerlijk aantal dagjes uitblazen met enkele topbezoeken breidt een mooi einde aan deze combitrip.  

In Ubud, het culturele en spirituele hart van Bali, staat genieten voorop. Er is tijd om heerlijk niets te doen in uw tophotel, lekker uit eten te gaan en ook een bezoek aan de geheime tuinen van Sambangan staat gepland. Het vormt de ideale, rustige start van uw reis en een eerste kennismaking met Indonesië. 

Een korte binnenlandse vlucht brengt u daarna naar het oostelijker gelegen Flores. Labuan Bajo vormt uw startpunt voor het verkennen van de regio rond West-Flores en Komodo NP; een zeer onbekend en daardoor erg rustig onderdeel van het land. Hier geen toeristendrukte of chaos, maar nadruk op rust en natuur. We brengen u per boot meteen naar Little Seraya, waar u in het topresort met de voeten in het zand logeert. Geniet er van een lunch met zachte oceaanbries op het strand, een snorkelsessie naar de prachtige onderwaterwereld van Seraya, een kajaktocht naar Hatamin of gewoon heerlijk niets doen. Vanaf Seraya stapt u vervolgens aan boord van een privéboot voor een driedaagse vaart door de Komodo-archipel. 

De boottocht; u brengt twee nachten door aan boord; voert u door de prachtige wateren van Komodo. Uiteraard voorzien we enkele stops onderweg, zodat u de archipel en zijn befaamde komodovaraan, zoveel mogelijk kan spotten. U zet voet aan wal op Padar Island, Kalong Island, Gili Laba, Pink Beach, Manta Point en Sebayur Island. Hetzij voor een korte trekking naar een prachtig panoramapunt, hetzij voor een snorkeltocht naar de manta's, hetzij voor een 'safari' naar de Komodo Dragon; ... Overnachtingen en maaltijden zijn voorzien aan boord, waar u geniet van alle luxe tussen de verschillende uitstappen door. 

Na nog een laatste nachtje Seraya, verlaat u Oost-Indonesië en keert u op uw stappen terug. Op Bali voorzien we nog enkele overnachtingen in het oosten, in Manggis. U maakt er kennis met het lokale leven en prachtige rijstvelden. De Besakih Mother Temple mag niet ontbreken als uitstap. En dan is het einde van de trip alweer aangebroken. Slot is voorzien in het uiterste zuiden. De dramatische kalkstenen rotsen van Uluwatu en het fantastische Kertagosa zijn de ideale afsluiter van een tweeweekse reis naar Indonesië. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode april, mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Indochina deel 3

Cambodja

Langs de highlights en onbetreden paden van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Futurisme versus spiritualiteit

Singapore, Indonesië

Onze reizen

Luxury lodges of Australia

Australië

Op ontdekking in Noord-en Centraal-Vietnam

Vietnam

Australië in 4 hoogtepunten

Australië

Deel via mail!