«Prachtige natuur , vriendelijke mensen. Een onvergetelijke reis. (M.V., Lint)»

Een aparte wandelvakantie

Voor wandelliefhebbers zijn de Kaapverdische Eilanden een must! Eenvoudig toegankelijk, rustig, gevarieerd, prachtige setting, mooie accommodatie, ...  En zowel voor recreatieve als ervaren wandelaars een haalbare bestemming. We nemen u mee naar São Vicente en Santo Antão, twee eilanden waartussen u per boot pendelt. De vier voorziene wandeldagen gaan langs schattige vissersdorpjes, diepe valleien en indrukwekkende vulkaankraters.

De reis start in Mindelo op São Vicente, een gezellig charmant en koloniaal stadje dat een heerlijke mix is van Braziliaanse, Europese en Afrikaanse invloeden. Een kleine verkenning per auto én een korte wandeling naar Monte Verde, een prachtig uitkijkpunt over het eiland, en het strand van Praia Grande vormen een eerste kennismaking met de Kaapverdische Eilanden. 

Maar nadruk op deze wandelreis ligt op Santo Antão, een uurtje varen vanaf Mindelo. Op dit eiland plannen we 4 wandeldagen; telkens hebt u de keuze uit een kort, lichter traject of een langere, zwaardere route. Met een uitgebreid dagelijks roadbook en wegbeschrijving (handig en nodig op Kaapverdië!) zetten we u zelfstandig op weg om de verschillende natuuraspecten van het eiland te verkennen. De tochten voeren zigzaggend langs de Covakrater; door de weelderig groene Vallei van Paul; langs terrassen van rietsuiker, bananen en koffie; tussen de kust en vulkanische rotsen in; ... Het landschap verandert voortdurend en u zal versteld staan van de rijke flora op het eiland. Met een garantie op zon en rust, beloven dit vier prachtige dagen te worden. 

Na elke wandeldag kan u steeds uitblazen in de zorgvuldig gekozen slaapplaatsen; u verblijft in kleinschalige, eenvoudige maar charmante hotels op prachtige locaties, midden in het groen. U kan op ons rekenen voor alle andere praktische zaken; zo voorzien we voor elk van deze trajecten een picknicklunch voor onderweg en uw bagage wordt voor u naar uw volgende slaapplek bezorgd. Er zijn ook noodnummers (in geval van pech) en  bepaalde trajecten kunnen met een lokale taxi worden afgelegd indien nodig blijkt. U rest alleen nog maar het roadbook te volgen, rond te turen en te genieten van wat Kaapverdië voor u in petto heeft. 

Contacteer
Kaapverdische Eilanden

Kaapverdische Eilanden

In een notendop

aantal dagen8 aantal overnachtingen7 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, mei, juni, oktober, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag voorwaarden

Basisconditie voor het wandelen is aangewezen. 

Maaltijden

Kamer + ontbijt; op de wandeldagen worden alle maaltijden voor jullie voorzien

ervaring natuurreis, cruise/ reis deels met boot, wandel-of fietsreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • U kan deze reis verlengen met een strandverblijf op Sal  of Boa Vista of u combineert het met een ander Kaapverdisch eiland (Fogo, Santiago, ...). Vraag ons ernaar!

Onze reisverhalen

De Azoren, groener dan groen

Portugal

Onze reizen

Torre de Palma Wine Hotel

Portugal

Citytrip Malaga: Palacio Solecio

Spanje

Marrakech op drie wielen

Marokko

Deel via mail!