«Een onbekend stukje Europa»

Puur, ruig en onontgonnen: de Azoren

Akkoord: puur, ruig en onontgonnen zijn min of meer drie synoniemen. Maar enkel zo kunnen we aantonen dat dit stukje onbekend Europa vooral een must is voor wie op zoek is naar een reis weg van de platgetreden paden. Houdt u van natuur en actieve vakanties, doet u dat het liefst in onbekende gebieden? Zie hier: de Azoren! Vijf eeuwen terug door Portugese zeevaarders ontdekt, vandaag het decor van pure, natuurlijke schoonheid: walvissen en dolfijnen, vulkanische meren, diepgroene valleien, ... Een uithoek van Europa die inspireert ...

Deze inspiratiereis combineert vier van de negen bewoonde eilanden die samen de Azoren-archipel vormen. Het is een selectie van eilanden, om u een zo gevarieerd mogelijk beeld ervan te kunnen geven. Ideaal geschikt voor een eerste, korte kennismaking met de natuurlijke schoonheid van de Portugese eilandengroep. Hebt u meerdere dagen ter beschikking, kan u vanzelfsprekend nog meer eilanden aandoen. Doet u het liever rustiger aan of wenst u meer wandeltochten in te plannen, dan beperken we de selectie.

Onze reis start op São Miguel, het 'groene eiland' met hoofdstad Ponta Delgada en het oude stadje Ribeira Grande. We vergezellen u naar de noordelijke kust met tal van uitkijkpunten (miradouros), Furnas met zijn borrelende warmwaterbronnen en Lagoa do Fogo oftewel het vuurmeer. Op São Miguel mag een 'whale and dolphin watch' niet ontbreken: met een kleine rubberboot gaat u op zoek naar walvissen op volle zee. Sete Cidades, uw volgende stop, is een enorme vulkanische krater met tweelingmeren van blauwgroen water. Met een zicht vanaf Pico do Carvão eindigt u uw verkenning van het eerste eiland. 

Tweede stop: Terceira, het zogenaamde 'derde' eiland. Een lokale vlucht brengt u er heen. We raden u hier opnieuw enkele must-sees aan zoals Monte Brasil met spectaculair zicht over de stad en de baai van Angra. Een dagje 'roadtrippen' over het eiland gaat langs landelijke dorpen, groene weiden, kapelletjes, lokale restaurants en wijnvelden naar de stierenkwekerijen van Terceira. 

Vanaf Terceira vliegt u daarna naar Horta op Faial. Het eiland biedt opnieuw de mogelijkheid om een 'whale watching' in te plannen, maar heeft ook een kleurrijk facet. Ontdek het uitkijkpunt Espalamaca, Caldeira en het maanlandschap van Capelinhos. Vanaf Faial onderneemt u een begeleide dagexcursie per boot naar Pico alvorens terug te vliegen naar het Europese vasteland.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen9 aantal overnachtingen8 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), natuurreis, cruise/ reis deels met boot, wandel-of fietsreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Deze reis wordt voorgesteld als selfdrive met huurauto; maar u kan er ook voor kiezen om u te laten begeleiden door chauffeur en/of gids.

Onze reisverhalen

De Azoren, groener dan groen

Portugal

Kalimèra, Kreta!

Griekenland

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Onze reizen

De schoonheid van Griekenland

Griekenland

Citytrip Malaga: Palacio Solecio

Spanje

Torre de Palma Wine Hotel

Portugal

Deel via mail!