«Focus op wijn en authentieke ervaringen, in een fantastisch kader»

Torre de Palma Wine Hotel

Het Torre de Palma-hotel gaat al terug tot 1338. Tot de jaren '70 van de vorige eeuw viel het onder het gezag van de Portugese kroon en deed het dienst al groot productiecentrum van wijnen. In 2014 heropende het domein na een grondige renovatie als wijnhotel.

Een uniek hotel ...

We nemen u mee naar de Alentejo-streek, de Portugese wijnstreek ruwweg tussen Lissabon (2u rijden) en de Spaanse grens. Midden in de vlakte, omgeven door 7ha wijnranken, ligt werkelijk fantastisch gelegen, het elegante wijndomein Torre de Palma. Een kleinschalig vijfsterren designhotel, een verborgen parel vol rust en authenticiteit.

U verblijft er in één van de 19 kamers en suites, in diverse stijlen aangekleed maar doordacht en zeer geslaagd. Heel bijzonder is de Roman Villa, de master suite met eigen keuken, leefruimte, twee badkamers en eigen privézwembad; ideaal voor families of bijzondere aangelegenheden.

Ontspannen kan probleemloos in het prachtig gelegen buitenzwembad of in de spa met binnenzwembad, jacuzzi en massages. Chef Miguel Laffan verwelkomt u graag in het Palma Restaurant waar "the best the land has to offer" in een smaakvol gerecht op het bord wordt getoverd. Een digestief in de Cortejo de Baco-bar maakt het tot een geslaagde combo. Op het ruime domein bevinden zich tot slot ook een kapel, organische groententuin, filmzaal en boetiek.

... met een palet aan ervaringen

Focus ligt vanzelfsprekend op wijn met een 7ha grote wijngaard en zeven verschillende druifvariëteiten. Gasten die in het hotel overnachten zitten op de eerste rij om meer te leren over de wijnproductie, helpen mee oogsten, picknicken tussen de wijngaarden, gaan op wijnproeverij en genieten van de zonsondergang met een wijntje.

Tot het domein behoort verder ook een paardenfokkerij van Lusitano-paarden met ruim uitgerust paardencentrum. Bezoekers met interesse voor de paardensport kunnen intekenen op een workshop zadelen, gaan zelf paardrijden tussen de wijngaarden, bezoeken de stallen of helpen met het voederen van de dieren.

Maar overweeg tijdens uw verblijf zeker ook een ballontocht om de Alentejo en het wijndomein van bovenaf te aanschouwen, ga heerlijk fietsen ter verkenning van de streek of geniet van een zomerse picknick tussen de ranken.

Torre de Palma Wine Hotel ontving al talrijke bekroningen en vermeldingen sinds zijn opening. Soms wordt het als kleinschalig luxehotel in de kijker gezet, dan weer omwille van zijn architectuur, een andere keer voor zijn wijnproducten. Meerdere facetten zijn dus het vermelden waard, wat toch de sterktes van dit bijzondere hotel des te meer aantoont. Ontdek het Torre de Palma-hotel vooral zelf op uw volgende rondreis door Portugal of als extensie bij uw citytrip Lissabon; we helpen u graag verder!

Contacteer

In een notendop

aantal dagen3 aantal overnachtingen2 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt (half pension op aanvraag)

ervaring natuurreis, cultuurtrip, bijzondere ervaring, culinaire trip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit hotel kan afzonderlijk voor u geboekt worden, maar ook in combinatie met een citytrip Lissabon of een rondreis door het land.  We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk.

Onze reisverhalen

Island hopping Griekenland

Griekenland

Costa Navarino, een mondaine bestemming op de Peloponnesos

Griekenland

De Azoren, groener dan groen

Portugal

Onze reizen

Puur, ruig en onontgonnen: de Azoren

Portugal

Myconian Collection: luxe en design

Griekenland

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

Deel via mail!