«"Dit was niet zomaar een reis; met niets te vergelijken! We hebben zowat alles van verwondering, bewondering en verrassing ervaren!" (C.D., Marke)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Addis Ababa (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Addis Ababa. 
Overnachting aan boord.

Dag 2 Addis Ababa - Bahir Dar (L/D)

Bij aankomst in Addis lokale vlucht naar Bahir Dar. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Bezoek aan Blue Nile Falls met boottocht op Lake Tana, bezoek aan kloosters van Ura Kidane Mihret en Azua Mariam. Beide kloosters zijn voorzien van prachtige muurschilderingen met taferelen uit het Oude en Nieuwe Testament van de Bijbel. Vervolg langs lokale markt en bezoekt dorp Weyto, bekend voor de productie van de Tankwa-boten. Lunch en diner voorzien.
Overnachting in Bahir Dar. 

Dag 3 Bahir Dar - Gondar (O/L/D)

Rit naar Gondar. Verkenning verschillende kastelen uit de 17e eeuw, Fasiladas-badhuis en de kerk van Debre Birhan met zijn prachtige muur-en plafondschilderingen. Lunch en diner voorzien.
Overnachting in Gondar. 

Dag 4 Gondar - Simien NP (O/L/D)

Rit naar Simien NP. Namiddag in het park met ontdekking van Sankaber. Lunch en diner voorzien.
Overnachting in Simien NP.

Dag 5 Simien NP (O/L/D)

Vrije dag in Simien NP. U geniet de hele dag van de rijke flora en fauna van het nationale park in de Ethiopische hooglanden, op zoek naar leeuwaapjes en Gelada-aapjes. Lunch en diner voorzien. 
Overnahting in Simien NP.

Dag 6 Simien NP - Aksum (O/L/D)

Rit naar Aksum, dwars door Simien Mountains Area. Beklimming van Tekezze Gorge en daarna geleidelijke afdaling langs een knap staaltje bouwen van Italiaanse wegenbouwers. Vervolg naar Aksum. Vrije middag in de stad. Lunch en diner in de stad.
Overnachting in Aksum. 

Dag 7 Aksum - Hammed Ela (O/L/D)

Rit naar Hammed Ela,  langs de prachtige Adwa-bergen, decor voor de Slag bij Adwa met de Italianen in 1896. U bezoekt de  tempel van Yeha. De tempel zou dateren van zo’n 700 à 800 jaar voor Christus en zou daarmee het oudste gebouw in het land zijn. Hier vindt u ook de kerk opgericht ter ere van Abba Aftse, één van de bekende negen heiligen die in de 6e eeuw vanuit het Romeinse Rijk naar Ethiopië kwamen. Daarna rijdt u de Danakil-regio in. Late middag: beklimming van de Erte Ale-vulkaan. Lunch en diner voorzien. 
Overnachting per camping aan de rand van de Erte Ale-vulkaan. 

Dag 8 Hammed Ela - Mekele (O/L/D)

Rit naar Dallol, daar waar de Tigray Highlands de grens met Eritrea ontmoeten in het uiterste noorden van het land. Dit is officieel de warmste plek op aarde met een gemiddelde jaartemperatuur van 35°C. Deze uitgestrekte en nagenoeg onbevolkte regio ligt onder zeeniveau met Dallol (Lake Assal) met zijn -116m als echte dieptepunt. Lake Assal vormt daarmee de laagste plaats van het Afrikaanse continent. De regio geldt ook als één van de droogste ter wereld en heeft een sterke tektonische activiteit. U komt er langs de zwavelpoelen en enkele zoutkaravanen van de Afar, een zeer bijzondere setting. Vervolg naar Mekele met bezoek aan de kerken bij Wukro. Lunch en diner voorzien.
Overnachting in Mekele.

Dag 9 Mekele - Lalibela (O/L/D)

Rit naar Lalibela. En route bezoekt u de grotkerken van Yemrehana Christos, gebouwd vòòr het koningschap van Lalibela. Deze kerk in hout en steen werd in een grot gebouwd in Aksum-stijl. Lunch en diner voorzien.
Overnachting in Lalibela. 

Dag 10 Lalibela (O/L/D)

Volledige dag verkenning Lalibela, het ‘Nieuwe Jeruzalem’ met het bijzondere gegeven van de wereldberoemde rotskerken. Deze voormiddag beperkt u zich tot de eerste groep van 6 kerken: Bet Golgotha, Bet Mika-el, Bet Mariam, Bet Meskel, Bet Danaghel en Bet Medhane Alem. ’s Namiddags bezoekt u een tweede groep van rotskerken (zuidoostelijke hoek), gekenmerkt door een meer onregelmatige lay-out dan de eerste groep. De kerken in deze hoek dragen de namen Bet Gebriel-Rafael, Bet Abba Libanos, Bet Lehem, Bet Emanuel en Bet Murcurios. Afsluiten doet u bij Bet Giyorgis, wellicht de meest elegante en meest indrukwekkende van alle kerken in Lalibela. Deze kerk ligt ietwat afgelegen van de anderen op een rotsterras. U bereikt deze kerk via een tunnel. Lunch en diner voorzien. 
Overnachting in Lalibela.

Dag 11 Lalibela - Addis Ababa (O/L/D)

Voormiddag: bezoek Naktolaab Church net buiten Lalibela en de lokale markt van de stad. Hier wordt werkelijk alles aan de man gebracht: tef (het lokale graan waarmee 'injera' wordt gemaakt), pepers, kolen, uien, granen, groenten, levende kippen, kleurrijk textiel, bouwmaterialen, ... Lunch. Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Addis Ababa. Transfer naar uw hotel. Diner in de stad. 
Overnachting in Addis Ababa.

Dag 12 Addis Ababa (O/L/D)

Volledige dag begeleide verkenning van Addis Ababa met bezoek aan Entoto Hill, Shiro Meda Market, het Nationaal Archeologisch Museum en de kathedraal van Sint-Joris. De kamer in het hotel staat tot vertrek (day use) ter beschikking. Lunch en afscheidsdiner. Transfer naar de luchthaven. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 13).

Contacteer

Onze reizen

Off the beaten track: op zoek naar lokale stammen

Ethiopië, Kenia

Land van contrasten

Oeganda

Deel via mail!