Praktische info

HoofdstadAthene Afstand vanaf België2.100 km Beste reistijd mei, juni, juli, augustus, september

Enkele hoogtepunten

  • Athene
  • Halkidiki
  • Mykonos
  • Santorini
  • Kos
  • Rhodos
  • Kreta
  • Olympia
  • Thessaloniki
  • Paros

Griekenland

Griekenland is het land van mythologie en goden, van de Acropolis en Olympia, van ouzo en tzatziki, van zon en zee. Het land leent zich voor een stevige citytrip in de straten van hoofdstad Athene, voor een pure strandvakantie op één van de honderden eilanden als Lesbos en Mykonos, voor een rondreis die cultuur en natuur combineert op Kreta; ... De mogelijkheden zijn legio.  

Griekenland leren we al als kind kennen op de schoolbanken met goden en legendes van de rijke mythologie en de filosofen, geleerden, literairen en woeste oorlogen uit de Klassieke Oudheid. Hellas als bakermat van de democratie, bakermat van de eerste Olympische Spelen. Griekenland barst met dit alles van de geschiedenis, ze ligt zo voor het rapen tijdens een rondreis door het land. Mythische plekken als Olympia, het orakel van Delphi, de Acropolis en het Parthenon, de kolos van Rhodos, het paleis van Knossos, de heilige berg Olympos, de leeuwenpoort in Mycene, ... oefenen een meer dan grote aantrekkingskracht uit op zijn bezoekers. 

Naast cultuur en geschiedenis is er in Griekenland ook meer dan ruimte voor ontspanning. Griekenland staat sinds jaar en dag synoniem voor zon, zee, strand. Dat maakt het tot een bij toeristen erg populaire vakantiebestemming. Een held worden in het luieren kan bij voorkeur op één van de vele eilanden die liggen uitgestrooid in de zeeën rond het vasteland. Het is er heerlijk toeven op Kos, Kreta, Mykonos, Lesbos, Paros, Santorini... Allemaal erg fotogenieke eilandjes met hun uitgestrekte stranden, gezellige bars en de bekende witte huisjes afgewerkt met blauwe daken. Of begeef u naar de stranden van Halkidiki in het noordoosten met Mount Athos in de achtergrond. Tussen dit alles geniet u van een heerlijke Griekse keuken waarin ouzo, tzatziki, moussaka, feta, souvlaki, dolmades, mezze, ... geen onbekenden zijn.

En daarmee zijn we nog niet klaar. We vermelden graag nog de prachtige kloosters van Meteora, het fascinerende Korinthekanaal of de Samariakloof als 'meer dan het overwegen waard!'. En wie Athene als citytrip uitkiest (of in combinatie met enkele eilanden) mag zeker Lycabettus, de volksbuurt Plaka, het Syntagmaplein, de Akropolis (en bijhorend museum) en het Nationaal Archeologisch Museum niet overslaan.

Keuze bij de vleet in heerlijk Griekenland!

Meer weten?

Onze reisverhalen

Kathleen Ampen

Island hopping Griekenland

Kalimèra, Kreta!

Kathleen Ampen

Costa Navarino, een mondaine bestemming op de Peloponnesos

Onze reizen

De schoonheid van Griekenland

Het onbekende Griekse noorden

Myconian Collection: luxe en design

Deel via mail!