Praktische info

HoofdstadAbu Dhabi Afstand vanaf België5.150 km Beste reistijd januari, februari, maart, december

Enkele hoogtepunten

  • Abu Dhabi: Louvre, Paleis van de Emiraten, Corniche, Sheik Zayed-moskee, Saadiyat Island
  • Dubai: Marina, The Palm, Burj Khalifa, Burj Al Arab, Dubai Mall, Dubai Creek, Jumeirah-moskee
  • Ras al-Khaimah
  • Sharjah
  • Ajman

Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten (kortweg V.A.E.) zijn een verzameling van zeven emiraten: de bekende namen als Dubai en Abu Dhabi, maar ook minder bekende emiraten als Ras al-Khaimah, Fujairah, Sharjah, Umm Al-Quwain en Ajman. Samen vormen ze één grote hete zandbak, met (als contrast kan dat wel tellen) enkele blinkende steden die uit het niets lijken op te doemen en alsmaar groeien.

Abu Dhabi, hoofdstad van het land, is het grootste emiraat en verwelkomt u met witte zandstranden, moderne winkelcentra, de befaamde ‘Corniche’ als strandboulevard en sinds kort ook het Louvre Abu Dhabi. 

Al is vooral Dubai bekend bij het publiek. Het toeristische en commerciële hart van het land groeit onophoudelijk. De ooit zo grote leegte heeft plaatsgemaakt voor een indrukwekkende skyline. Hier moet alles hoger, nieuwer, groter, origineler en beter. Als ze ergens de loef mee kunnen afsteken, dan laten ze de kans niet onbenut. Daar zijn de palmeilanden voor de kust en ’s werelds hoogste toren mooie voorbeelden van. De stad van superlatieven nodigt zijn bezoekers uit om te winkelen, zich te amuseren in talloze pret-en waterparken, te zonnebaden en onder de indruk te zijn. 

Naast die 2 groten staat het noordelijke Ras al-Khaimah, hét upcoming emiraat, maar zelden in de schijnwerpers. Onterecht als u van natuur houdt: er zijn woestijn, mangrove, bergen, canyons en prachtige zandstranden. Avontuurliefhebbers kunnen er mountainbiken, ziplinen (de langste zipline ter wereld), wandelen, kamperen, ... in het nog meest authentieke emiraat van de V.A.E.

Nog meer adrenaline en activiteit? In de Emiraten kan u gaan golfen, camelpolo beoefenen, per jetski het water op, op 'overnight safari', met een buggy door de woestijn, ... Het houdt niet op!

Meer weten?

Onze reisverhalen

Sam Rosseel

The sky is not always the limit

Patrick De Vos

Contrast: Dubai vs. Oman

Onze reizen

Divers Oman

Deel via mail!