«De reis is vlot verlopen, goed programma, toffe lodges en tentenkamp, tevreden van de gids. We hebben er echt van genoten! (M.V., Heule)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Dakar (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Dakar. Transfer naar uw hotel in de binnenstad. 
Overnachting in Dakar. 

Dag 2 Dakar - Gorée (O/L/D)

Voormiddag: begeleid stadsbezoek aan Dakar. Namiddag: boottocht naar het slaveneiland Gorée voor de kust van Dakar. Begeleid bezoek aan het eiland (St. Charleskerk, Maison des Enclaves, fort, ...). Vrije tijd in de stad.
Overnachting op Gorée. 

Dag 3 Gorée - Dakar - Lompoul (O/L/D)

Boottocht terug naar Dakar. Rit doorheen de stad naar Lac Rose. Bezoek aan de omgeving: oversteek van het meer per zoutprauw, zwempartij (of eerder drijfpartij), rit rond het meer met 4x4, bezoek aan de vissershaven van Kayar, ... Vervolg naar Lompoul. 
Overnachting in een traditioneel woestijnkamp in Lompoul.

Dag 4 Lompoul - Langue de Barbarie (O/L/D)

Dromedaristocht door de prachtige zandduinen rond Lompoul. Vervolgens rit per 4x4 door het ruige landschap noordwaarts. Uw hotel ligt op de Langue de Barbarie, naast de Senegalrivier. Lunch met heerlijke grillade van gamba's. Mogelijkheid tot zwemmen of vogelobservatie, wandeling langs de rivier, ontmoeting met de couleur locale, ... 
Overnachting in Gandiol. 

Dag 5 Langue de Barbarie - Djoudj - Saint-Louis (O/L/D)

Vertrek naar NP Djoudj, bezoek per prauw langs de pelikanen en flamingo's. In het landschap van moerassen en water ontdekt u varanen, krokodillen, apen, gazellen en wrattenzwijnen. Vervolg naar Saint-Louis. Rondrit door de stad met koets langs de verschillende koloniale monumenten van de stad.
Overnachting in Saint-Louis.

Dag 6 Saint-Louis - Saloumdelta (O/L/D)

Rit zuidwaarts, dwars door het land tot in Fimela aan de Sine Saloumdelta. Stop rond de middag in Thies voor een kort stadsbezoek.
Overnachting in de Saloumdelta.

Dag 7 Saloumdelta en omgeving (O/L/D)

Volledige dag ter verkenning van de Saloumdelta: observatie van talrijke vogels in de mangrove, wandeling op een schelpeneilandje, boottocht langs verschillende eilanden, een BBQ met zeevruchten op het paradijselijke strand, zwemmen in de delta, ...
Overnachting in de Saloumdelta.

Dag 8 Saloumdelta - Joal Fadiouth - Mbour - Bandia - Saly (O/L/D)

Rit naar Joal Fadiouth voor een kort bezoek aan het schelpeneiland, boottocht langs de mangroves en oesterparken. Vervolgens naar de drukke vismarkt van Mbour om het spektakel van de aankomende prauwen te aanschouwen. Optioneel kan u nog het reservaat Bandia bezoeken, een kleine safarimogelijkheid in dit deel van Senegal. Rit naar Saly.
Overnachting in Saly. 

Dag 9 Saly (O/D)

Vrije dag in Saly, ontspannen aan het strand of verkenning van het gezellige dorpje.
Overnachting in Saly. 

Dag 10 Saly - Dakar - Brussel (O)

Vrije dag in Saly. Transfer naar de luchthaven van Dakar.
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 11).

Contacteer

Onze reizen

Een aparte wandelvakantie

Kaapverdische Eilanden

Deel via mail!