«De reis is vlot verlopen, goed programma, toffe lodges en tentenkamp, tevreden van de gids. We hebben er echt van genoten! (M.V., Heule)»

Het mooiste van Senegal

Senegal, aan de westelijke kust van het continent, biedt bezoekers een gevarieerde, veilige en fijne eerste kennismaking met Afrika. Het land heeft niet de safari-mogelijkheden die u in het oosten van Afrika vindt. Als bezoeker komt u voor andere zaken: een rondreis aan Senegal combineert een brok geschiedenis (Île Gorée), een levendige metropool (Dakar), een koloniale charme (St. Louis), broeierige woestijn (Lompoul), heerlijke stranden (Saly) en prachtige, rijke natuur (Djoudj, Sine Saloum) vlot aan elkaar. De bevolking is gastvrij en open, een bezoek opent alle zintuigen. 

Met deze reis verbinden we stijlvol verschillende regio's van het land. Er is uiteraard meer (véél meer), maar als eerste kennismaking met het land is de noordwestelijke kust van Senegal prima! Logeren doet u in stijlvolle charmelogies, zorgvuldig voor u uitgekozen.

Vertrekken doet u op het meest westelijke punt van het continent: Dakar, een levendige metropool in het westen. De stad is een bezoek waard, maar neem zeker ook de boot naar Ile Gorée, het voormalige slaveneiland met de befaamde 'point of no return'. 

Een rondje Senegal gaat vervolgens, per 4x4, noordwaarts via Lac Rose, het meer waar u letterlijk kan op dobberen, naar de Sahelwoestijn. Een nachtje kamperen in de zandduinen is het land vanop een heel aparte manier ontdekken. Nog noordelijker ligt Saint-Louis, een voormalige havenstad en nog steeds vol koloniale charme en gezelligheid. Djoudj, het nationaal park vlakbij, is één van 's werelds voornaamste vogelreservaten. Een boottochtje doorheen de lagune geeft u de kans om tal van vogelsoorten te spotten, maar ook wrattenzwijnen en krokodillen behoren tot de opties. De Langue de Barbarie, een landtong die langs de noordelijke kust de kust van het binnenland scheidt, is een bijzonder natuurfenomeen waar we u een nachtje laten doorbrengen. 

Terug naar het zuiden dan: de groene Saloumdelta, rijk aan fauna en flora. De delta is een aaneenschakeling van mangroves, eilandjes en kanalen. Ook hier komen vogelaars zeker aan hun trekken. Dit is Senegal op zijn groenst!

U kan de reis verlengen met een aantal nachtjes strand. Daarvoor nemen we u mee naar toeristenoord Saly. Het is er heerlijk toeven langs de Atlantische Oceaan met alle voorzieningen die u nodig hebt. Een daguitstapje voert u desgewenst naar de fotogenieke vismarkt van Mbour, het natuurpark Bandia of het schelpeneiland Joal-Fadiouth.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen11 aantal overnachtingen9 Beste reisperiode januari, februari, maart, april, mei, november, december Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Vol pension (uitz. Saly: kamer + ontbijt)

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, strandverblijf Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reizen

Een aparte wandelvakantie

Kaapverdische Eilanden

Deel via mail!