Praktische info

HoofdstadQuito Afstand vanaf België9.500km Beste reistijd januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Enkele hoogtepunten

  • Quito
  • Galapagoseilanden
  • Cotopaxi
  • Ingapirca
  • Guayaquil
  • Mashpi
  • Coca-regio (Amazonewoud)
  • El Cajas Np
  • Cuenca
  • Devil's Nose Train

Ecuador

Ecuador heeft geschiedenis (het koloniale Quito of de incaruïnes in het zuiden) en inheemse bewoners. Maar bezoekers komen vooral voor de diverse natuur en de meest boeiende wildlife ter wereld. Natuur op Ecuador betekent zowel besneeuwde bergtoppen in de Andes als hete stranden als weelderig Amazonewoud als nevelwouden en desolate eilanden. Het Zuid-Amerikaanse land heeft een erg diverse natuur, dat kan wel worden gesteld. 

Het land wordt gemakkelijkheidshalve in vier delen verdeeld: het gebergte (Sierra), het oostelijke laagland (oriente), de kust (costa) en tot slot de Galapagoseilanden. Dat alles verkent u vanuit hoofdstad Quito, met zijn goed bewaard koloniaal verleden, een streling voor het oog. Vanaf Quito kan u eenvoudig de rest van het land verkennen, per auto of met een eenvoudige binnenlandse vlucht.     

Een trip door het binnenland gaat van het ene nationale park naar het volgende. Noteer het Amazonewoud rond Coca met zijn 'parrot clay lick', hagedissen, tal van aapjes, insecten, otters en slangen. Vervolg met een beklimming van de Cotopaxi-vulkaan, avonturiers halen hun hart op aan de weg naar het dak van de Andes. Volgende: El Cajas NP met een waslijst aan natuur. Het park telt meer dan 200 meren, maanlandschappen, grasland, bergtoppen en dicht bos. Heerlijke wandelingen met duiding van uw natuurgids brengen u zo dicht mogelijk bij al dat natuurschoon. 

Tijdens uw reis ontmoet u beslist enkele inheemse stammen, één van de velen die het land rijk is. Maak een praatje met hen en ontdek vanop de eerste rij het authentieke leven van deze locals. En Ecuador is natuurlijk ook het walhalla van de cacao: met zijn unieke evenaarsklimaat is het land de perfecte setting voor het groeien van 's werelds beste cacao: Cacao Ariba. Cacao vindt al meer dan 5.000 jaar zijn oorsprong in Latijns-Amerika en de Spaanse ontdekkingsreizigers noemden het zelfs 'eten van de Goden'. 

Heel bijzonder wordt het als u het vasteland combineert met de Galapagoseilanden, zo’n 1.000 kilometer voor de kust. De archipel heeft een vulkanische oorsprong en herbergt, door zijn afgezonderde ligging, een heel bijzondere fauna en flora die nergens op aarde zijn gelijke vindt. U kan er op zoek naar de 'big 15' van Galapagos, het summum van 'wild animal observation' op onze planeet. Het gaat om een verzameling iconische soorten zoals de reuzenschildpad, zeeleeuw, albatros, flamingo, fregatvogel, buizerd, leguaan, pinguïn, zeehond, ... in genres die alleen maar op de Galapagos voorkomen. 'Origin of the species' vanop de eerste rij! U ontdekt de archipel bij voorkeur per boot, vliegen op de archipel doet u vanuit havenstad Guayaquil.

Meer weten?

Onze reisverhalen

Yanica Feyen

Een reis over twee continenten

Onze reizen

Rondreis Ecuador

Deel via mail!