4 oktober 2019
Lancering e-visum Sint-Petersburg

Sinds 1 oktober 2019 kan u Sint-Petersburg bezoeken met een e-visum. Bezoekt u enkel de stad, hoeft u dus niet langer een Russisch visum aan te vragen.

Voor Belgen (net als 52 andere nationaliteiten) is het sinds 1 oktober 2019 mogelijk om de stad Sint-Petersburg (en bij uitbreiding de regio Leningrad) te bezoeken zonder Russisch visum in uw paspoort. Voortaan volstaat een e-visum. Dit bespaart u heel wat centen, maar ook praktische kopzorgen. Zo is geen officiële uitnodiging meer nodig en kan u tot 4 dagen vooraf de aanvraag opstarten.


Praktisch

  • Het e-visum kan bekomen worden via een invulformulier op de website van het Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een foto is vereist om de aanvraag te voltooien.
  • Aanvraag kan ingediend worden vanaf 20 dagen en tot maximaal 4 dagen voor aankomst in de stad. Het visum blijft 30 kalenderdagen geldig voor verblijf tot maximaal 8 kalenderdagen. De aanvraag duurt maximaal 4 dagen. U ontvangt bij goedkeuring een identificatienummer dat u aan de grens dient voor te leggen met uw paspoort.
  • Het e-visum geldt zowel voor toerisme als zakenreizen.
  • Let wel: combineert u Sint-Petersburg met Moskou en/of andere delen van het land, blijft het visum verplicht. Ook als u langer dan 8 dagen in de stad verblijft, verandert er niets. Vertrek en aankomst moet gebeuren in Sint-Petersburg of directe regio.
  • Een medische reisverzekering en bewijs van vertrek uit Rusland blijven verplicht!
  • De aanvraag van het e-visum is kosteloos. 
  • Ter info: er is sinds kort ook een e-visum voor de regio Kaliningrad / Baltische Zee.


Plan uw citytrip!

Inspiratie voor uw citytrip nodig? Ontdek ons arrangement Sint-Petersburg of de combinatie met Moskou.

Deel via mail!