«Van de ene culturele parel naar de volgende»

Combi St. Petersburg en Moskou

Sint-Petersburg, de culturele hoofdstad van Rusland, heeft het Peterhof, de Hermitage en de Kerk van de Verlosser op het Bloed. Moskou, de politieke hoofdstad van het land, pronkt met zijn Kremlin, het Rode Plein en het Poesjkin-museum. Moeilijk kiezen? Wel, de twee steden liggen, per trein, slechts een paar uur van elkaar verwijderd en dus vallen ze prima te combineren op een tweedelige culturele citytrip. In 7 dagen hebt u ruim de kans om beide steden in alle rust en comfort te verkennen, zonder haast en met voldoende tijd voor alle culturele parels in beide plekken.

Een zevendaagse rondreis langs de twee Russische steden, dat geeft u veel tijd om het beste uit de twee citytrips te combineren. Zeker voor cultuurliefhebbers valt er dan ook heel wat te beleven: het aanbod musea, theaters, kerken, ... is enorm rijk. 


Moskou heeft uiteraard zijn Rode Plein, het historische en kloppende hart van de stad. Hier vindt u meerdere kathedralen, de iconische Pokrov-basiliek, het Nationaal Historisch Museum en het Kremlin. Winkelen (of uw ogen de kost geven) doet u daarna in de statige luxeboetieks langs de oude processieroute van de tsaren en een indrukwekkende balletvoorstelling geniet u 's avonds in het Bolsjoi-theater. 


Met de Sapsan-trein, een hogesnelheidstrein die beide steden met elkaar linkt, staat u op een luxueuze, comfortabele en vooral snelle (4u ben u onderweg) manier in de klassieke schoonheid Sint-Petersburg, de stad aan de Neva die werd gesticht door Peter de Grote. 

Hier kan u niet om de Hermitage heen. Het museum begon met de collectie van Catherina de Grote, maar groeide uit tot één van de grootste en meest toonaangevende musea ter wereld, met de grootste namen uit de kunstgeschiedenis allemaal present. Loop zeker ook langs de Izaäkkathedraal, de grootste orthodoxe basiliek ter wereld met een prachtige vergulde koepel als hoogtepunt. Afsluiten doet u in het meer dan overweldigende Peterhof, een sprookjespaleis met hemelse tuinen. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen7 aantal overnachtingen6 Beste reisperiode juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring citytrip, cultuurtrip, rondreis met openbaar vervoer, treinreis Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Uiteraard helpen we u ook verder met een citytrip naar hetzij Sint-Petersburg of Moskou. Wie dat wenst kan de beide steden ook combineren via een meerdaagse Wolga-cruise. 
  • Vanaf 1 oktober 2019 kan u de stad bezoeken met een e-visum i.p.v. een regulier Russisch visum. Meer weten?

Onze reisverhalen

Winters Lapland ontdekken

Finland

Kazachstan: The power of nature

Welcome to my country!

Iran

Onze reizen

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

Japan uitgebreid verkennen

Japan

Op zoek naar het oude Perzië

Iran

Deel via mail!