Praktische info

HoofdstadSeoul Afstand vanaf België8.700 km Beste reistijd maart, april, mei, juni, september, oktober, november

Enkele hoogtepunten

  • Seoul
  • Busan
  • Seoraksan NP
  • Gayasan NP
  • Jeju Island
  • DMZ (grens Noord-Korea)
  • Gyeongju
  • Haeinsa Temple
  • Suncheon Bay
  • Andong

Zuid-Korea

Zuid-Korea, een nog onbekende reisbestemming voor Belgen. Maar met alle troeven in huis voor een geslaagde, alternatieve rondreis. Trendy hoofdstad Seoul bijvoorbeeld: een picture perfect voor fashionista's, foodies en cultuurtoeristen. Een mooi aanbod aan verbluffende natuur in Seoraksan en Gayasan NP of het eiland Jeju voor de zuidkust van het land. Maar vooral een stevige brok cultuur met talloze tempelcomplexen, moderne architectuur, tombes, musea, graven en de befaamde 'Tripitaka'. De ervaring is niet compleet zonder te proeven van de heerlijke Koreaanse keuken, een uitstap naar de gedemilitarizeerde zone op de grens met Noord-Korea én een nachtje slapen in een tempel. Enkel zo ervaart u ten volle dit fascinerende land!

Het contrast tussen Seoul, waar uw reis start, en de rest van het land kan nauwelijks groter zijn. Seoul is een metropool waar het barst van energie, bedrijvigheid en technologie. De stad combineert oud en nieuw met enerzijds de traditionele 'hanok villages' en paleiscomplexen en anderzijds de modernste architectuur en hoogbouw. Het maakt de stad een mix van stijlen en sfeer. Van zodra u de hoofdstad verlaat, opent zich echter een gans ander Zuid-Korea, waar rust en contemplatie overheersen. U treft een land met een aangename opeenvolging van indrukwekkende parken, kustlijn, kleinere steden vol cultuur en geschiedenis, oude grafsites en imposante tempelcomplexen. 

Staat u de ene dag nog op de levendige vismarkt van havenstad Busan, dan komt u de daaropvolgende dag helemaal tot rust in de Haeinsa Tempel in Gayasan NP. Hier bewondert u de Tripitaka Koreana, een historische verzameling van onschatbare waarde.. Waar u de ene dag nog overnacht in een traditionele tempel tijdens een niet te missen 'temple stay', kijkt u de volgende dag kunst in het hypermoderne Museum SAN. En zo gaat Zuid-Korea, een land waar de meeste bezoekers zonder verwachtingen heen trekken, altijd weer verbazen. Laat u meenemen op een trip doorheen het land en ontdek dit bijzonder stukje Azië.


Om in de stemming te komen, geven we u alvast een impressie van het bijzondere land.

Meer weten?

Onze reizen

Een beeld krijgen van Zuid-Korea

Deel via mail!