«Een cruise op een hoger niveau»

The Ritz-Carlton Yacht Collection

In de zomer van 2022 lanceert Ritz-Carlton zijn eigen Yacht Collection met het schip 'Evrima'.
Binnenkort wordt het gloednieuwe schip te water gelaten om te beginnen aan een reis door de Middellandse Zee, het Caraïbische gebied en Centraal-Amerika. Met zijn stijlvolle interieur, huiselijke sfeer en kleinschaligheid blinkt het uit in het al ruime cruise-aanbod.

Het schip

Helemaal in lijn met de Ritz-Carlton hotels, staat de Yacht Collection voor stijl, luxe en comfort. Maar in drijvende versie! Wat opvalt is de huiselijke aankleding; het comfort en de warmte van thuis heeft een Ritz-Carlton jasje aangemeten gekregen. En dat staat het wonderwel ...

Aan boord zijn 149 suites, goed voor maximaal 298 gasten. Dat houdt het, in tegenstelling tot het merendeel van de cruiseschepen, kleinschalig en intiem. Focus ligt op ruimte, dat wordt meteen weerspiegeld in de ruime suites, elk met zicht op zee en een privéterras. De suites beschikken over wifi, eigen badkamer, Espresso-toestel en minibar. Bij aankomst wacht u meteen een glaasje frisse champagne ... De standaardsuite (Terrace Suite) start vanaf 28m² en 5m² terras; hogere kamertypes gaan tot 100m² met 50m² terras (Owner Suite). Ook persoonlijke service staat voorop met een ratio van bijna 1 crewlid t.o.v. 1 gast aan boord.

Desondanks de kleinschaligheid van het schip ontbreekt het nooit aan de nodige faciliteiten. Het schip heeft, verspreid over 8 gastendekken, een eigen spa (massage, facials, behandelingen), observatieterras - en lounge (bovenin het schip), de gezellige 'Living Room' en zwembad. Een eigen wasserij, medisch centrum, kapper, Kids Club, fitness, boetiek en wijnkelder vullen het rijtje aan. 

Aan eetgelegenheden allerminst een gebrek: Talaat Nam serveert hedendaagse Zuid-Aziatische keuken; S.E.A. staat onder leiding van een 3*-chef; Pool House is de meer informele, casual dining overdag; ... om er een aantal bij naam te noemen. 

Op het benedendek tot slot is een eigen 'Marina', een platform waar u rustig kan zonnen (cocktail in de hand) of wat het beginpunt vormt van uw kajak-, zeil- of paddleboardavontuur. Vanaf het dek hebt u directe toegang tot het water als het schip voor anker ligt.

Vaarroutes

De Ritz-Carlton Yacht Collection focust op twee afzonderlijke luiken. Van april tot november wordt de Middellandse Zee aangedaan; in onze wintermaanden verkent het schip de Caraïben en Centraal-Amerika. Dit telkens in trajecten van 7 nachten met verschillende stops onderweg.

Op uw reis combineert Ritz-Carlton het beste van de Middellandse Zee, van Casablanca naar de Balearen, langs de Franse Rivièra, via de Amalfikust en de Adriatische Zee tot in Istanbul. Met klinkende steden als Athene, Venetië, Rome en Monaco. Met typische vakantiebestemmingen als Mykonos, Rhodos en Dubrovnik. Met onbekendere parels als Montenegro, Hvar, Cyprus of Kaapverdië.

Trajecten zoals Athene - Istanbul, Venetië - Rome, Barcelona - Lissabon, ... behoren tot de mogelijkheden.

Kiest u voor een route in de winter, dan vaart u een week lang mee tussen verschillende Caraïbische paradijsjes: Aruba, Turks & Caicos, Barbados, Guadeloupe, Antigua, Puerto Rico, de Bahama's, Martinique, ...  of langs Centraal-Amerika (Colombia, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Mexico) tot in Florida (VS).

  • augustus - november 2022: Middellandse Zee 
  • 5 - 17 november 2022: oversteek oceaan => Lissabon - Barbados (7 dagen op zee, via Madeira en Tenerife)
  • november 2022 - april 2023: Caraïben + Centraal-Amerika
  • 14 - 27 april 2023: oversteek oceaan =>Puerto Rico - Lissabon (7 dagen op zee, via Azoren)
  • april - november 2023: Middellandse Zee

Aan wal kan u deelnemen aan één van de talrijke activiteiten uit 'The Shore Collection', zoals een museumtour, stadsbezoek met historische gids of, voor wie het actiever wil, een kajaktocht, zipline, ...

Hebt u een specifiek reisperiode of een voorkeur van route/ bestemming in gedachten?
Laat het ons weten, we gaan samen met u op zoek naar de perfecte match!

Contacteer

In een notendop

aantal dagen8 aantal overnachtingen7 Beste reisperiode Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag ervaring cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Deel via mail!