7 juli 2023
Beleef de ultieme fly & drive in Estland!

Estland is een buitengewoon boeiend land met een overvloed aan betoverende natuurlijke schoonheid en interessante bezienswaardigheden. Voor degenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring, is een roadtrip door Estland een absolute aanrader. Dit biedt de mogelijkheid om de schilderachtige routes van het land te verkennen en onderweg te genieten van adembenemende landschappen. We delen enkele waardevolle tips en hoogtepunten waarmee u van uw reis een onvergetelijke ervaring maakt.

Tallinn

Begin je onvergetelijke roadtrip in het sprookjesachtige Tallinn, de goed bewaarde middeleeuwse hoofdstad. Wandel door de geplaveide straten, bewonder de historische gebouwen en geniet van het sensationele uitzicht vanaf de Toompea-heuvel. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken in Tallinn dan alleen de oude stad. Verken de trendy wijken Telliskivi, Rotermann en Noblessner, waar u kunt genieten van een heerlijk speciaalbiertje in de bierbrouwerij van Pohjala, een verfrissende duik kunt nemen in de zee of kunt ontspannen in de Iglosauna's. Als u op zoek bent naar meer rust, breng dan een dag door op het strand van Kakumäe of dompel uzelf onder in het typische landelijke leven van Estland in het Open Air Museum.

Lahemaa National Park

Op slechts een uurtje rijden ten oosten van Tallinn bevindt zich Lahemaa National Park, het oudste en grootste nationale park van Estland. Dit verbluffende park biedt ongerepte bossen, sierlijke kustlijnen en charmante vissersdorpjes. Breng een bezoek aan het pittoreske dorpje Altja en bewonder de prachtige Käsmu kapiteinshuizen. En als u nog niet uitgekeken bent op het park, blijf dan wat langer en overnacht in een van de historische landhuizen die in het park te vinden zijn. Hier geniet u enkele dagen van de prachtige natuur. Ga picknicken of zwemmen in een van de vele moerassen die het park rijk is.

Tartu

Zet uw rit verder richting het zuiden en vind na slechts 2 uur rijden de levendige studentenstad Tartu. Breng een bezoek aan de historische Tartu University en maak een ontspannen wandeling langs de rivier de Emajõgi. Laat u meeslepen door de bruisende sfeer van de oude stad en proef van heerlijke lokale lekkernijen in een van de vele gezellige cafés. In 2024 heeft Tartu de eer om Culturele Hoofdstad van Europa te zijn, waardoor de stad zal barsten van de culturele, dans- en muziekevenementen. Bovendien is er door de hele stad veel street art te vinden. Spring op de fiets of verken de stad te voet en ontdek de prachtige muurschilderingen die de straten versieren!

Pärnu

Uw volgende tussenstop in de sfeervolle badplaats Pärnu, gelegen aan de prachtige westkust. Ontspan op de uitgestrekte zandstranden, maak een leuke wandeling over de gezellige Rannapromenaad (Strandboulevard) en verken de charmante oude binnenstad. Pärnu staat ook bekend om zijn kuuroorden, dus een heerlijke spa-behandeling mag zeker niet ontbreken op uw programma. Voor degenen die liever niet stil zitten, biedt Pärnu tal van mogelijkheden. Ga peddelsurfen op de rivier en verken de stad vanaf het water, of huur een fiets en geniet van een prachtige fietstocht door de omgeving.

Saaremaa

Eindig uw roadtrip in stijl met een bezoek aan Saaremaa, het grootste eiland van Estland. Neem de veerboot vanaf het vasteland en laat u betoveren door het serene platteland, de adembenemende kustlijn en de imposante middeleeuwse kastelen. Verken het historische stadje Kuressaare en bewonder het beroemde Kuressaare linnus, een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in de Baltische staten.

Estland is een fantastische bestemming om met de auto te ontdekken. Het land is uitstekend verbonden via een uitgebreid wegennetwerk, met goed onderhouden wegen waarop veilig en comfortabel gereden kan worden. Geniet van de ultieme fly & drive-ervaring en neem contact met ons op voor meer informatie.

Deel via mail!