24 mei 2023
The Red Sea: De toekomst van het luxetoerisme

Na tientallen jaren van isolement heeft Saoedi-Arabië eindelijk besloten om haar natuurlijke schatten met de wereld te delen, en hoe! Wanneer we denken aan de Rode Zee als vakantiebestemming, komt vaak Egypte als eerste in gedachten. De bekende badplaatsen Sharm El Sheikh en El Gouna zullen u waarschijnlijk bekend voorkomen. Maar er staat nog veel meer te gebeuren. Langs de westkust van Saoedi-Arabië rijst een nieuwe bestemming op uit de woestijn: de toekomst van luxetoerisme, The Red Sea.

The Red Sea Project, ook bekend als The Red Sea, is een ambitieus megaproject aan de westkust van Saudi-Arabië. Beheerd door Red Sea Global en onderdeel van het Saudi Vision 2030-programma. Dit project is al sinds juli 2017 in ontwikkeling. Het heeft als doel om luxe en ecotoerisme te bevorderen en bezoekers naar de prachtige kust van de Rode Zee te lokken. Het idee werd oorspronkelijk aangekondigd door de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman en is sindsdien uitgegroeid tot een veelbelovend initiatief.

The Red Sea wordt een revolutionaire bestemming op het gebied van luxe en regeneratief toerisme. Deze prachtige wateren herbergen 's werelds laatste verborgen juweeltjes. Omringd door het op drie na grootste barrièrerifsysteem ter wereld, strekt de Rode Zee zich uit over meer dan 28.000 vierkante kilometer, met een betoverende archipel van meer dan 90 ongerepte eilanden. Hier vind u slapende vulkanen, indrukwekkende woestijnduinen, majestueuze bergkloven en een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden.

Luxe zoals nog nooit tevoren

De eerste drie resorts van de bestemming openen dit jaar nog hun deuren! De Six Senses Southern Dunes, St. Regis Red Sea Resort en Nujuma, A Ritz Carlton Reserve. Met veel enthousiasme kijken ze uit naar de komst van de allereerste gasten.

Six Senses Southern Dunes, The Red Sea

Deze zomer maakt Six Senses zijn debuut met een spectaculair resort gelegen te midden van de woestijnduinen van de Rode Zee, en tevens hun allereerste resort in Saoedi-Arabië. Met 76 kamers weerspiegelt het resort op prachtige wijze de omringende woestijnomgeving en vormt het een eerbetoon aan het rijke Nabateeër erfgoed van de Rode Zeekust. Gasten kunnen verblijven in open villa's met ruime buitenterrassen, waar ze in direct contact kunnen komen met de overweldigende natuur. Het kloppende hart van dit resort is de Oasis, een bruisende plek vol met diverse ervaringen en activiteiten.

St. Regis Red Sea Resort

Het nieuwe St. Regis Red Sea Resort bevindt zich op Ummahat Islands, op slechts een korte 20 minuten varen van het hoofdeiland. Hiermee betreedt het merk St. Regis voor het eerst de markt in Saoedi-Arabië en breidt het zijn portfolio verder uit in het Midden-Oosten. Dit luxe resort in een avant-gardistische stijl beschikt over 90 prachtige villa's, twee kenmerkende restaurants, een verfrissend buitenzwembad, een goed uitgerust fitnesscentrum en een spa. Voor gezinnen is er een speciale kinderclub en alle gasten kunnen tijdens hun verblijf genieten van de voortreffelijke St. Regis butlerservice.

Nujuma, A Ritz-Carlton Reserve

Een van de meest exclusieve resorts van deze bestemming wordt Nujuma, A Ritz-Carlton Reserve, dat tevens het allereerste Ritz-Carlton Reserve in het Midden-Oosten zal zijn. Nujuma zal een thuis bieden aan 82 schitterende water- en strandvilla's, compleet met een scala aan luxueuze voorzieningen en exceptionele diensten. Gasten kunnen genieten van een weelderige spa, verfrissende zwembaden, diverse culinaire hoogstandjes, een winkelruimte en een uitgebreid aanbod aan vrijetijdsvoorzieningen. Denk hierbij aan een Conservation Centre om de prachtige natuur te ontdekken en een ultramodern duikcentrum voor onderwatersensaties.

Top van de ijsberg

De opening van de eerste drie resorts is nog maar het topje van de luxe-ijsberg. Tegen het einde van 2024 zal The Red Sea maar liefst 16 resorts herbergen, met in totaal 3.000 hotelkamers en woningen verspreid over de prachtige eilanden en het binnenland. Maar dat is nog niet alles - er zal ook een eigen internationale luchthaven, luxe jachthavens, een schitterende 18-holes golfbaan, spannend entertainment en talloze andere recreatieve voorzieningen te vinden zijn.

Tegen 2030 zal de Rode Zee de thuisbasis zijn van 50 resorts met tot 8.000 hotelkamers en meer dan 1.000 woningen over 22 eilanden en zes locaties in het binnenland.

Met een gematigd klimaat en temperaturen van gemiddeld 32°c is The Red Sea de perfecte bestemming om het hele jaar door te ontdekken.

Deze nieuwe vakantiebestemming heeft een sterke focus op duurzaamheid. Het hele project is ontworpen met respect voor het milieu en zal gebruikmaken van milieuvriendelijke technologieën om de ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken.

Bent u een van de pioniers die deze topbestemming wil verkennen? Kom vrijblijvend langs voor een gesprek en wij zullen u graag alle ins en outs laten zien.

Alle foto's en video met dank aan © Red Sea Global

Deel via mail!