14 februari 2023
Meest romantische bestemmingen voor koppels

Romantiek gaat vaak samen met reizen. Dat gevoel van eindeloze mogelijkheden, het mysterie van een nieuwe plek, de schoonheid die u overal ontdekt. Of u nu op zoek bent naar avontuur of u wilt richten op ontspanning, deze romantische en idyllische bestemmingen hebben voor elk koppel wat wils.

IJsland

In het land van gletsjerlagunes, warmwaterbronnen en actieve vulkanen wordt elke seconde van uw reis bijzonder. Natuurlijke landschappen en zwarte zandstranden maken van IJsland een mythische bestemming. Aan de donkere hemel verschijnt af en toe het fonkelende noorderlicht, iets wat elk koppel minstens één keer samen moet zien. Met in de winter gemiddeld drie waarnemingen per week is Húsafell een van IJslands beste plekken om het noorderlicht te zien. De hoge, besneeuwde koepels van de nabijgelegen Langjökull-gletsjer zorgen voor koude, heldere, wolkenloze luchten. Perfecte weersomstandigheden voor het noorderlicht.

Tanzania

Dit Afrikaanse land heeft eindeloze wildernis om met uw geliefde te ontdekken, waaronder de vlaktes van het Serengeti National Park. Maak een safari om verscheidene wilde dieren te zien, zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en neushoorns. Bezoek vervolgens het Kilimanjaro National Park, waar de hoogste berg van Afrika ligt, voor nog meer wonderbaarlijke uitzichten.

Marrakesh

Deze stad in het westen van Marokko is een bron van cultuur. Geschiedenis, moskeeën, paleizen en magnifieke tuinen vormen de basis. Neem een romantische vakantie en verken de medina, de ommuurde middeleeuwse stad met doolhofachtige steegjes vol authentieke markten. Boek een kamer in Royal Mansour voor een uniek en magisch moment. Vier uw liefde in een betoverend decor! Romantisch, gastronomisch en authentiek: een onvergetelijke ervaring!

Maui, Hawaii

Maui is de perfecte bestemming voor koppels die op zoek zijn naar een strandvakantie vol unieke activiteiten. Ontdek verborgen delen van het eiland tijdens een helikoptervlucht, duik bij Lanai Cathedrals en bezoek lokale boerderijen op de hellingen van Haleakala. Zoals de Hawaiianen zeggen: ‘Oi Kau Ka Lau, E Hana I Ola Honua! (Leef uw leven terwijl de zon nog schijnt!)

Galapagoseilanden

Bezoek de Galapagoseilanden als u als koppel een natuurrijke vakantie zoekt. De natuur is de belangrijkste attractie op deze eilandengroep. Vergeet uw verrekijker niet en bereid u voor op het verkennen van een bijna ongestoord stukje wereld vol vogels, schildpadden, zeeleeuwen en meer.

San Francisco

Deze historische en prachtige stad heeft oneindige mogelijkheden om heerlijk te eten, in luxe te overnachten en leuke activiteiten om uw hart aan op te halen. Wandel langs de Fisherman’s Wharf, volg een rondleiding door het beruchte Alcatraz en bekijk de iconische Golden Gate Bridge. Onze collega’s Emma en Hietske hebben onlangs de regio volledig ontdekt. Hun reisverhaal komt binnenkort online!

Costa Rica

Een rondreis door Costa Rica is slingeren van de ene ‘ooh’ naar de ander ‘aah’. Het land is een aaneenschakeling van prachtige parken, vulkanen, meren, stranden en jungle. Natuurliefhebbers met zin voor avontuur, dit is uw droombestemming! Ontdek een voorbeeldreis op onze site waarin u een lusje Costa Rica maakt waarbij beide kusten aan bod komen. U verkent vooral het westen en centrum van het land.

Seychellen

Roze zand, afgelegen plekjes en glinsterend water komen samen in dit afgelegen deel van de wereld. De Seychellen, een Afrikaanse archipel in de Indische Oceaan, heeft prachtige stranden en afgelegen luxe resorts, waardoor het een romantische locatie bij uitstek is. De eilanden worden gekenmerkt door gepolijste granieten kliffen, aromatische kruidenplantages en Creools eten. Het Four Seasons Resort Seychelles op Desroches Island is het perfecte privé-resort voor elk stel dat er even tussenuit wil en tot rust wil komen. Sterrenkijksessies, rustige wandelingen langs de ongerepte stranden en een duik in het zwembad buiten uw eigen villa.

Japan

Wandelen door kersenbloesems in Kyoto, slurpent uw weg wanen door de ramen shops in Tokyo of u onderdompelen in de onsens (hete bronnen) van Hakone. Japan is één van de beste bestemmingen om op vakantie te gaan als koppel. U en uw partner zullen het in Tokio druk hebben met het verkennen van oude tempels, het navigeren door de drukte van de beroemde stadsstraten en het genieten van gerechten van wereldklasse. Als uw reis in de wintermaanden valt, overweeg dan Kyoto, waar u kunt overnachten in een van de vele resorts of hotels in de stad.

Verona, Italië

Verona, de belichaming van ware liefde zoals getoond in Shakespeare's grootste liefdesverhaal Romeo & Julia, is misschien wel de meest romantische stad van heel Italië. De stad weet op een warme zomeravond een sfeer op te roepen die bezoekers inpalmt met zijn unieke charme. Verken de smalle steegjes en wandel over de Ponte Pietra, geniet van een aperitivo en laat de zwoele zomerbries vermengd met het geluid van de rivier de Adige zijn werk doen. Vergeet niet het Huis van Julia te bezoeken, waar u een muur vol liefdesbrieven en aantekeningen van over de hele wereld zult vinden, en zelfs Juliet's beroemde balkon waar Romeo zijn liefde bekende.

Deel via mail!