2 februari 2023
Ontdek de ware schatten van Egypte

Zoals met veel populaire toeristische bestemmingen, zijn sommige dingen om te doen in Egypte overhyped. Hoewel dat natuurlijk een kwestie van mening zal zijn, is het altijd een goed idee om te weten welke bekende sites het gedoe niet waard zijn - en wat in plaats daarvan te doen om het meeste uit uw tijd in Egypte te halen.

Egypte biedt bezoekers een breed scala aan activiteiten, van historische uitstapjes naar de Grote Piramide van Gizeh en oude inscripties, tot ontspannende momenten zoals boottochten over de Nijl. Voor liefhebbers van geschiedenis zijn bezoeken aan de fascinerende archeologische vindplaatsen, zoals Aboe Simbel en Philae, een must. Foodies kunnen genieten van de traditionele, lokale gerechten zoals ful medames (tuinbonen met olijfolie) bij het ontbijt en koshary (linzen-tomatenmix) als tussendoortje.

Maar, zoals met veel populaire toeristische bestemmingen, zijn sommige bezienswaardigheden in Egypte overhyped. Wij geven u graag enkele tips wat u best links laat liggen en wat u zeker niet mag missen tijdens uw verblijf.

De Grote Piramides met extensie naar de necropolis Saqqara

De Grote Piramides zijn indrukwekkend, maar ze zijn ook druk. U kunt deze drukte ontlopen door na uw bezoek aan de piramides door te reizen naar de necropolis Saqqara, gelegen op ongeveer 45 minuten ten zuiden van de Grote Piramides. Deze uitgestrekte woestijnsite is de thuisbasis van verschillende van de meest opmerkelijke monumenten van het oude Egypte, waaronder de trappenpiramide van Djoser. Het is de oudste piramide die er bestaat, daterend uit de Derde Dynastie (rond 2700 v.Chr.) en dus ongeveer 70 jaar ouder dan de Grote Piramides. Het staat als een raadselachtig bewijs van wat de vroege Egyptische architectuur kon bereiken. U kunt ook andere bezienswaardigheden verkennen, zoals piramides gewijd aan de farao's Unas en Teti, mastabas (graven met een plat dak) en tempels.

Sla de kameelritten over

Laat u niet vangen, kamelenritjes zijn echte tourist traps en enkel waardevol voor leuke foto's. In plaats van op een kameel door Egypte te reizen, overweeg om iets uniekers te proberen, zoals een dinercruise bij zonsondergang op de Nijl of een nachtelijke snorkeltocht rond Sharm el Sheikh, bekend om zijn fabelachtig heldere water en mooie stranden.

De Valley of the Kings: het beste van Egypte

Zet zeker de Vallei der Koningen hoog op uw lijstje als u van plan bent te reizen naar Egypte. Gelegen net ten westen van Luxor, staat deze legendarische vallei bekend om zijn ongelooflijke graven. De vallei der koningen is de thuisbasis van 63 bekende monumenten en bevat een breed scala aan oude architectuur uit verschillende tijden door de geschiedenis heen. De vallei wordt gekenmerkt door het graf van Toetanchamon; er zijn echter ook andere farao's ontdekt. Bezoekers kunnen graven verkennen van enkele van de bekendste heersers van Egypte, van Tuthmosis I tot Rameses XI en meer.


Niet ver er vandaan ligt het oude Thebe, en de meeste grafkamers zijn uit de Periode van het Nieuwe Koninkrijk van Egypte. Veel van de graven hebben fascinerende hiërogliefen en hebben talloze films en romans geïnspireerd, waaronder The Pharaohs Curse (1957) en The Mummy (1999). Veel bezoekers zijn onder de indruk na een rondleiding door de Vallei der Koningen. De wereldberoemde locatie is niet te missen tijdens uw rondreis doorheen Egypte.

Wilt u meer weten over de Vallei der Koningen of andere must-do’s in Egypte? Geef ons vrijblijvend een seintje!

Deel via mail!