13 januari 2023
Verborgen natuuruitstapjes in Tokio

Als u Tokio binnenstapt ontdekt u een plek met oogverblindende neonlandschappen en bruisende straten met een eindeloze drukte. Maar dat is niet alles wat deze stad te beiden heeft. Als u weet waar u moet kijken, biedt Tokio momenten van rust als geen ander.

Laat u inpakken door weelderige groenzones terwijl u tot rust komt onder uitgestrekte bomen of met een boek in de hand; hier vindt u een ontsnapping uit de stedelijke chaos voor wie dat zoekt.

Mount Takao: maak een wandeling en scoor een prachtig uitzicht

Ontsnap aan de neongloed en laat uw hart sneller kloppen tijdens een levendige wandeling op de Takao berg. Er zijn meerdere restaurants op de top van de berg waar warme ramen en andere lekkernijen worden geserveerd om onverschrokken wandelaars te belonen. Laat u echter niet verleiden om te kabelbaan te gebruiken om meer tijd op de top te kunnen doorbrengen. Bewaar die voor de weg naar beneden. Tijdens de avontuurlijke afdaling heeft u uitzicht op het bos aan beide kanten en geniet u van het prachtige panorama van Tokio.

Meiji Jingu: herken de Ki binnenin

Gezien de nabijheid van Shinjuku - het drukste metrostation ter wereld - zal de kalme majesteit die u ervaart wanneer u door de hoge houten torii poort van Meiji Jingu loopt, aangenaam schokkend zijn. Maar is het een park, een heiligdom of een bos? Het antwoord is een combinatie van de drie, maar dit is vooral de plek waar u even wilt vertragen om alles in u op te nemen.

Okutama: vlucht naar het groene westen

Verlaat Tokio in westelijke richting en u komt bij de Tama rivier, waarvan de stroom dient als een soort poort naar een wereld van weelderige bossen en bemoste groene paden. Deze natuur brengt ook adrenaline naar de buitenwijken van Tokio - er zijn mogelijkheden voor paddleboarden, kajakken en zelfs wildwatervaren. Doe als de Tama rivier en ga mee met de stroom, of deze nu wild of rustig is.

Deel via mail!