11 augustus 2022
Bhutan: land van de Donderdraak

Het volledig in magie en mysterie gehulde Bhutan is zonder twijfel een van de meest intrigerende bestemming ter wereld. Nu het koninkrijk net bekend maakte zijn landsgrenzen vanaf 23 september weer te openen, kunnen ook wij niet langer zwijgen …

Een zeldzame kans 

Verstopt tussen de besneeuwde bergtoppen van de oostelijke Himalaya ligt Bhutan. Ingeklemd tussen China (Tibet) en India. Het allerlaatste koninkrijk van het gebergte heeft ongezien veel charme en karakter. Lokaal genoemd als 'het land van de Donderdraak', is Bhutan ook vandaag nog doordrongen van boeddhistische tradities en rituelen. 

 Aloude tradities worden vandaag nog net zo uitgedragen als 1.000 jaar geleden. Erfgoed en cultuur worden dan ook met veel fierheid en met man en macht beschermd. In die mate zelfs dat het land jaarlijks slechts een handvol reizigers toelaat. Naar Bhutan mogen reizen is dan ook een unieke ervaring. Een zeldzame kans. Wat de bestemming trouwens een de tien veiligste landen ter wereld maakt. 

Tijgersnest 

Een van de mooiste steden is Paro in het westen. Naast een aanrader op zichzelf, is het van daaruit te bereiken 'Tijgernest' een indrukwekkend hoogtepunt. Het kleine klooster van Taktsang helt imposant over een klif en bezorgt u een ongezien uitzicht over de vallei. 

Naast een landschap vol tempels, kloosters en 'dzongs' is ook de Bhutanese natuur iets bijzonders. Een rondreis brengt u door de ongerepte natuur en langs duizelingwekkende afgronden, met de Himalaya als baken. En probeer absoluut een van de spectaculaire boeddhistische festivals bij te wonen. 

Deel via mail!