27 juli 2022
Onze 10 favoriete ecohotels in Costa Rica

Costa Rica was een van de eerste landen ter wereld dat verantwoord ecotoerisme hoog in het vaandel droeg. Vandaag is dan ook een kwart van het grondgebied beschermd als nationaal park of natuurreservaat. Ook op vlak van ecohotels hanteert het land ongeëvenaarde maatstaven. Hier leest u alvast onze tien aanraders voor een eersteklas verblijf met een geringe ecologische impact.

1) Aguas Claras, Puerto Viejo

Pure verwennerij in een kleurrijke enclave met bungalows in victoriaanse stijl. Dé plek aan de zuidelijke kusten van de Caraïben waar kunst én ziel samenkomen.

   

2) Kura, Uvita

Stap bij zonsopgang uit een van de acht suites en laat u wekken door het theatrale ochtendkoor van de brulapen. Uw uitzicht? Ononderbroken tropisch regenwoud tot aan de Pacifische kust.


3) Lapa Rios Lodge, Osa Peninsula

De allereerste luxe ecolodge van Costa Rica. Dit verblijf in een reservaat van ruim 400 hectare dankt zijn naam aan de geelvleugelara's die regelmatig over de 17 rieten bungalows fladderen.

 

4) Nayara Tented Camp, Arenal

Geniet van een vijfsterren safari-ervaring te midden van warmwaterbronnen en een gered regenwoud. Met uitzicht op de Arenal-vulkaan vanuit uw dompelbad.


5) Origins Luxury Lodge by Mantis, Bijagua 

Zes luxueuze bamboelodges en een villa met drie slaapkamers, hoog in de boomtoppen. Dat het hier overal koel blijft, dankt de lodge aan een slim design volgens bioklimatologische principes. 


6) Senda Monteverde Mountain Lodge, Monteverde Cloud Forest 

Deze 28 suites zijn de hemel op aarde voor wandelaars in de bergen van Cordillera de Tilarán. Een duurzame verbouwing van vrijstaande hutten in verbluffend biodiverse tuinen.


7) El Silencio Lodge & Spa, Bajos del Toro

Genesteld in het bladerdak van het regenwoud bij de Poas-vulkaan, is El Silencio een van de meest afgelegen, rustige en ontspannende hotels in de bergen van Costa Rica.

 

8) Hotel Makanda By the Sea, Manuel Antonio

Dit adults only-hotel is het ideale verblijf voor een honeymoon aan de Pacifische kust. Geniet van bijzondere wildlifetours en het ongerepte Manuel Antonio National Park.

 

9) Pacuare River Lodge, Limón

In Costa Rica kan je nergens beter wildwaterraften dan op de Pacuare-rivier. In deze lodge logeert u bovendien nog eens in de riviervallei zelf, omgeven door eindeloze jungle.

 

10) Four Seasons Resort Costa Rica, Peninsula Papagayo

Laat u zakken in een ligstoel bij uw privé-overloopzwembad in dit ultieme toevluchtsoord aan de kust. Een ongerepte wereld van ecoluxe op het schiereiland van Papagayo.


Hoe ziet uw ideale rondreis naar Costa Rica eruit?

Vertel ons hoe u Costa Rica wil beleven. We stellen graag uw droomreis samen, gecombineerd met de verblijven naar uw wensen. 
Contacteer ons.


Deel via mail!