26 april 2022
Cruise Hoge Noorden (augustus 2022)

Interesse in een expeditiecruise naar de Arctische eilanden Ijsland en Groenland deze zomer? Scheep in aan boord van de World Explorer, een kleinschalig expeditieschip met slechts 180 passagiers aan boord. Een unieke reis, een unieke kans!

Een magische reis

In augustus vaart de World Explorer op avontuurlijke cruise van het vulkanische IJsland naar de ijzige landschappen van Groenland. Een reis tussen ijsbergen en fjorden, langs vulkanen en gletsjers, tussen kliffen en de dikke ijskap van het poolgebied. Eindeloze vergezichten en collectieve wauw-momenten verzekerd!

Dat is al uniek an sich, maar met de zodiacs aan boord kan u nog meer van de afgelegen plekjes van het Hoge Noorden bereiken. De rubberboten brengen u op de meest bijzondere plekken voor een verkenning van wel zeer dichtbij.


Route

Vanaf Brussel vliegt u naar de hoofdstad van Ijsland, Reykjavik, startplek van de World Explorer. Na de stad te verkennen, start de expeditie. Een verkenning van de westkust, inclusief de regio Westfjorden (Grundarfjörður / Ísafjörður) alvorens de Straat van Denemarken over te steken richting de Groenlandse zuidkust. Na een dag op zee bereikt u het Groenlandse pakijs.

Uniek bij de cruise in Groenland is de doortocht van de Prins Christians Sund, een waterweg die zuidelijk Groenland doorklieft en een prachtige eerste indruk geeft van de Groenlandse pracht. Het kanaal vormt een doorgang tussen Zuid-Groenland en de eilanden van de Farewellarchipel. Een tocht van 100km lang tussen fabuleuze ijslandschappen. Vanuit Narsarsuaq klimt u vervolgens noordwaarts op langs de westkust van Groenland, via hoofdstad Nuuk richting Eqip Sermia-gletsjer (één van de meest actieve gletsjers van Groenland), het met ijsbergen bezaaide Ilulissat-fjord (Unesco-werelderfgoed) en de Diskobaai. Terug zuidwaarts gaat het tot in Kangerlussuaq, eindpunt van de vaart vanwaar u terug naar Brussel vliegt (via Kopenhagen).

Optionele excursies aan boord bestaan uit een duik in Blue Lagoon, de Golden Circle, een avontuur in een gletsjergrot, kajakken, vogelspotten, ... op IJsland. Op Groenland kan u Nuuk verkennen met gids, een boottocht ondernemen door het fjord, varen tussen de ijsbergen of een gletsjer vanuit een heli verkennen.

Het schip: World Explorer

Een schip op mensenmaat ... De World Explorer, varend onder Portugese vlag, koos in 2019 het ruime sop en staat voor luxueus, modern, milieuvriendelijk en gezellig.

  • Met de nieuwste technologieën en de kleinschaligheid (slechts 180 passagiers maximaal) laat het schip toe om op alle plekken ter wereld aan te meren en de meest afgelegen havens aan te doen, inclusief het A(nta)rctisch gebied. 
  • Met hybride motoren, elektrische aandrijving, dynamisch aanmeren, laag energieverbruik, digitalisering, ... doet de World Explorer zijn naam als 'milieuvriendelijk geëngageerd' schip alle eer aan. 
  • Het schip voelt niet aan als pakketboot, maar is beperkt in afmeting. Desondanks is het schip van alle comfort en faciliteiten voorzien. Kajuiten zijn ruim (17 - 44m²) en allemaal met salonruimte en buitenzicht. Hogere kamertypes hebben ook balkon of terras. Twee dekken dienen als gemeenschappelijke ruimte: deze omvatten bib, restaurant, auditorium, casino, boetiek, buitendek en lounge met bar enerzijds. En op dek 7, het hoogste dek, anderzijds is er een observatiesalon, fitness, wellness (Sea Spa by L'Occitane), looppiste, verwarmd buitenzwembad met jacuzzi en zonneterras. Ontbijt en lunch zijn in buffetvorm, diner is steeds à la carte.

Praktisch

vertrek: 3 augustus 2022 - aankomst: 15 augustus 2022
totaal van 13 dagen / 12 nachten aan boord 

2000 EUR per persoon korting (o.b.v. dubbele kajuit)
prijs vanaf 5640 EUR/ persoon (7640 EUR) in een Expeditiekajuit (dek 3)
aanbod geldig tot 31 mei 2022

  • Prijs inclusief vluchten Brussel - Reykjavik + Kangerlussuaq - Brussel (economy), verblijf in de kajuit aan boord, vol pension, alle activiteiten aan boord en bagageservice
  • Prijs exclusief optionele excursies, dranken, persoonlijke uitgaven en reisverzekering

Deel via mail!