10 november 2018
Slapen op een bijzondere plek: 9x overnachten in een vuurtoren

Uw slaapplek kan een vakantie kraken of maken. Het is dus steeds belangrijk die juiste accommodatie te vinden die bij u en de bestemming past. Helemaal top wordt het als uw verblijf het uitgangspunt wordt van uw trip. Dan moet het wel om een heel bijzondere slaapplek gaan natuurlijk ...

Dat zijn deze 9 slaapplekken zeker wel. We stellen u negen bijzondere vuurtorens voor, in alle hoeken van de wereld. Dichtbijtips zoals Ierland of Duitsland, maar ook verder weg in Canada of Nieuw-Zeeland. Vroeger waren vuurtorens immens belangrijk om schepen veilig door hevig weer of langs rotsige kusten te leiden. Dat maakt dat ze steeds te vinden zijn op unieke locaties, bovenop een steile klifwand bijvoorbeeld of op een klein eilandje op volle zee. Steeds 'oceanfront' en dus immer gegarandeerd van een ongestoord en fantastisch panorama. U kan ze integreren in een rondreis naar het land in kwestie of als passage op doorreis. Of waarom niet als uitgangspunt nemen van uw volgende trip?

Clare Island Lighthouse, Ierland

Wie het slapen in een vuurtoren wil combineren met de nodige luxe en comfort (lees glamour) moet naar het noorden van Clare Island, een eiland voor de noordwestkust van Ierland. Het prachtige domein van wit geschilderde gebouwen kijkt uit over Clew Bay, een ruige baai van de Atlantische Oceaan. Het geheel telt 5 luxueuze gastenkamers. De vuurtoren werd in 1806 opgericht. 

€ vanaf 525 EUR/nacht/kamer (een minimum van twee nachten is vereist.)

The Lighthouse on Cape d'Or, Nova Scotia, Canada

Het Lighthouse on Cape d'Or geeft zijn gasten een ongeëvenaard zicht over de Fundybaai, de baai die New Brunswick van Nova Scotia scheidt in Oost-Canada. Het kwartier van de vroegere vuurtorenwacht werd omgevormd tot een verblijf met vier gastenkamers (u kan een individuele kamer boeken of het geheel boeken) en een restaurant. De kamers zijn sober ingericht, maar met alle nodige comfort. Vooral het ontbijt en diner zijn echt top! Nu nog kiezen of u eerder het zicht op de baai verkiest voor u dan wel het zicht op de kliffen van Nova Scotia achter u. 

€ vanaf 125 EUR/nacht/kamer of 450 EUR/nacht voor het gehele complex

Heceta Head Lighthouse, Oregon, VS

Het runnen van een vuurtoren was geen sinecure in barre weersomstandigheden en afgelegen gebieden. Daarom bouwden de wachters vaak verschillende bijgebouwen voor zichzelf en hun familie of vrienden. Zo ook in Heceta Head (Oregon aan de Amerikaanse westkust op 3u30 rijden vanaf Portland) waar het huis van de wachter is omgevormd naar een B&B met zes gastenkamers, goed voor 15 gasten in totaal. Het zicht vanaf de vuurtoren is prachtig: op de top van een klif bij Oregon Coast waar de golven hard tegen de rotskust aan worden gegooid. Bij goed weer geniet u het ontbijt (tot 7 gangen!) aan de voet van de vuurtoren, blik op oneindig. De vuurtoren (met het 'krachtigste licht van Oregon') functioneert nog steeds.

€ vanaf 199 EUR/nacht/kamer

Cape Otway Lightstation, Great Ocean Road, Australië

Cape Otway, op 3 uurtjes rijden vanaf Melbourne, ligt halverwege de bekende Great Ocean Road op één van de meest zuidelijkste punten van het Australische eiland. Daarmee is het de uitgelezen overnachtingsplek tijdens uw rit langs de kust van Victoria. Het is, gebouwd in 1848, ook de oudste nog werkende vuurtoren in het land. U kiest uw slaapplek tussen de Lightkeeper Cottage, de Lighthouse Lodge en de Lightstation Studio. Voor vele duizenden migranten was het op hun reis vanaf Noord-Amerika, Azië of Europa het eerste stuk land na maanden op zee. Tip: u kan de vuurtoren ook bezoeken zonder er de nacht door te brengen 

€ vanaf 250 EUR/nacht/kamer

Rua Reidh Lighthouse, Schotland

Rua Reidh ligt aan de monding van Loch Ewe in Noordwest-Schotland, tegenover Isle of Skye en de Buiten-Hebriden. De vuurtoren werd gebouwd in 1912 en is nog steeds in werking. Het is een geliefde plek voor huwelijksfotografen én voor wie even aan de drukte wil ontsnappen. Het huis van de vuurtorenbewaker en zijn assistent zijn omgevormd tot een guesthouse en self-catering appartement tot 5 gasten. Reken op een warme, gezellige sfeer met aandacht voor kleur en kunst. 

€ vanaf 125 EUR/nacht/kamer

Roter Sand Lighthouse, Waddenkust, Duitsland

In tegenstelling tot alle andere vuurtorens in dit lijstje, staat de vuurtoren van Roter Sand moederziel alleen in zee. Geen kliffen, bergen of strand eromheen; maar een vuurtoren die moedig zijn mannetje staat op volle zee. As remote as it can get! Deze vuurtoren steekt uit de Noordzee, ruwweg tussen de Duitse en Deense Waddeneilanden, ten noordoosten van de Duitse kust. Het zicht vanop de toren is schitterend. Hier geen elektriciteit, wifi of verwarming én u bent genoodzaakt uw slaapzak mee te brengen. Het alleen-op-de-wereld-gevoel zoals u het enkel hier ervaart, komt ondanks dat alles met een prijskaartje. 

€ vanaf 730 EUR/nacht/kamer

Porer, Istrië, Kroatië

Net ten zuiden van Pula (Istrië) ligt het miniscule Porer, een stipje in de Adriatische Zee. Meer dan een vuurtoren is er simpelweg niet op dit eiland van slechts enkele tientallen meters breed. Op een goeie minuut bent u helemaal rond het eiland gewandeld. En dus bent u als gast niet enkel bezoeker, maar ook voor minstens één nacht privé-eigenaar van het ganse eiland. U geniet van een onbeperkt zicht op de Adriatische Zee vanuit uw appartement met 2 of 4 bedden. Beide appartementen komen met een uitgeruste keuken en sobere inrichting. En wees maar zeker dat u een zonsondergang voor u alleen gegarandeerd hebt! 

€ vanaf 80 EUR/nacht/appartement

The Lighthouse in Island Bay, Noordereiland, Nieuw-Zeeland

Niet de grootste! Niet de oudste! Maar misschien wel diegene met de meeste charme! Dat omschrijft de vuurtoren bij Island Bay, Wellington, het beste. De accommodatie heeft eigen keuken, slaapkamer en lounge met een 'killer view' over de zuidkust van het Noordereiland én het Zuidereiland aan de horizon. Deze lighthouse ligt niet afgelegen, wat het simpelweg ook een goede uitvalsbasis maakt voor uw verblijf in Wellington en omgeving. Een mooi alternatief voor een hotel in de stad. 

€ vanaf 230 EUR/nacht/kamer

Haig Point Lighthouse, South Carolina, VS

Last but not least ... De historische vuurtoren van Haig Point ligt in South Carolina, langs de Atlantische kust, vlak ten noorden van Savannah. Het is gelegen in het luxe-golfresort van Haig Point. U verblijf gaat dan ook samen met een partijtje golf op het terrein. De vuurtoren werd geboiuwd in 1873 om schepen in alle veiligheid de Savannah River op te voeren. Nu vindt u er een guesthouse met keuken, airco, badkamers en slaapkamers; uitkijkend over die Savannah-rivier. De toren zelf is niet langer toegankelijk.

€ vanaf 499 EUR/nacht/kamer (vier gasten)fotocredit: Matador Network

Deel via mail!