Beleving

Culinaire cruise over de Amazone

Een boottocht over de  Amazone, één van 's werelds machtigste rivieren, terwijl u de meest verfijnde keuken wordt voorgeschoteld. Deze exclusieve en eenmalige bootreis op de Aria Amazon (een schip met slechts 16 cabines) wordt gehost door chef-kok Pedro Miguel Schiaffino

Culinair programma

Normaal vindt u chef-kok Schiaffino achter de kookpotten in 'Malabar', één van Lima's hotspots als het op innovatieve, vernieuwende keuken aankomt. De Peruviaanse, lokale ingrediënten en traditionele technieken combineert hij op de meest originele manier. Zijn restaurant wordt tot de 100 beste ter wereld gerekend en ontving al verscheidene internationale erkenningen.
Voor deze reis gaat hij een zeldzame keer mee aan boord om het selecte clubje gasten te verwennen met heerlijks. Verwacht quinoa crips, een salade van geroosterde groenten, gegrilde rivierkreeftjes, charapita chili marshmallows, bananenyoghurt, camu camu, tapioca met mangosorbet, ... Naast de maaltijden aan boord die door hem verzorgd worden, zijn er ook de 'market tours' waarbij u met de chef de lokale markt bezoekt; meer expertise kan u niet mee hebben op zo'n bezoek. Ook een Master Cooking Class met demonstratie van de chef-kok die zijn planning, tips en tricks uit de doeken doet, behoort tot het programma. En er is tot slot ook een interactieve Q&A-vragensessie voorzien met de chef waar u al uw culinaire vragen kan afvuren op de man en zijn team.

Alvast een voorsmaakje van de chef-kok en zijn Peruviaanse keuken? Bekijk zeker dit filmpje!

Uw verblijf aan boord

Uiteraard mogen we niet de setting vergeten waarin u heerlijk gaat tafelen: de Aria Amazon vaart u doorheen een fantastisch decor van de Amazone-rivier in het ongerepte noordoosten van Peru. En het schip zelf, een luxueus cruiseschip, is ook een pareltje. Dit schip (45 op 9m) werd afgeleverd in 2010 en vaart sindsdien de Amazone af met maximaal 32 passagiers per tocht. Er zijn aan boord 16 suites van telkens 23m² met  airco, houten vloer, ruime ramen en badkamer met regendouche en bad. Het schip beschikt verder over een bar met lounge (evenals een buitenlounge), een dineerruimte, een jacuzzi, fitness, massages, boetiek en een observatiedek.
Terwijl u tafelt, geniet u steeds van een 180°-panoramazicht over de omgeving.

 

Concreet: Er zijn nog twee data beschikbaar voor deze culinaire cruise. Combineer ze gerust met een rondreis door het land!

  • 9 tot 13 oktober 2017 / 4 nachten aan boord / vertrek Iquitos (Noord-Peru)
  • 20 tot 24 november 2017 / 4 nachten aan boord / vertrek Iquitos (Noord-Peru)
  • prijzen voor beide afvaarten op aanvraag!