Chili

Chili, het meest ontwikkelde land van Zuid-Amerika, betekent in de taal van de oorspronkelijk inwoners 'Land waar de aarde ophoudt'. Chili ligt ingeklemd tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte en grenst aan Argentinië (de Andes vormt de grens tussen beide landen), Bolivia en Peru.

Tot het territorium van Chili behoren ook de Pacifische Eilanden Juan Fernández en het Paaseiland. Deze twee exotische eilanden liggen respectievelijk op 670 km en 3000 km van de kust. Chili kenmerkt zich door de langwerpige vorm van het land: 4000 km lang, maar niet breder dan 150 km. Om u even de gigantische lengte van het land te illustreren: van het noordelijkste tot zuidelijkste punt in Chili is evenver als van New York naar ijsland of van Dubai naar Rome.

De natuur van Chili wordt beschermd in talloze nationale parken . Omwille van de grote afstanden (5000 km ligt tussen het meest noordelijk en zuidelijke punt van Chili) en dus verschillende klimaatzones, is een heel diverse natuur in Chili te vinden. Dit is voor veel toeristen het hoofddoel tijdens hun vakantie. Er is veel flora en fauna die u nergens anders tegenkomt. Vooral langs de woestijnkust en in de regenwouden vindt u unieke planten en dieren.

De sfeer in de Chileense steden is erg 'Europees'. Nog steeds is de Spaanse invloed dominant aanwezig in kerk, taal en gebruiken. Een Chileen heeft een diep respect voor culturele tradities. De bevolking is, naar Zuid-Amerikaanse normen, hoog opgeleid en heeft een grote belangstelling voor politiek, literatuur en kunst. De gemiddelde Chileen is behulpzaam, vriendelijk en attent.

 • Open de locatie op Google Maps
 • De hoofdstad van Chili is Santiago
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 17u onderweg
 • De ideale periode om naar Chili te reizen is tussen oktober en maart
 • Een bezoekje waard:
  Santiago de Chile
  Torres del Paine
  Patagonië
  Atacamawoestijn
  Chileense Merengebied
  Chileens Antarctica