Bergen

Zijn bijnamen ‘houten stad’ of ‘poort naar de fjorden’ heeft Bergen, de tweede grootste stad van Noorwegen, duidelijk niet gestolen.

De stad is prachtig gelegen op de prachtige westkust, op een steenworp van tal van prachtige natuurgebieden. Zijn levendige en kosmopolitische karakter dankt Bergen aan zijn rijke verleden van Hanzestad, dat vooral tot leven komt in Bryggen, het middeleeuwse hart van de stad. Het is de enige plek waar de houten gebouwen van de “Kontore” nog te vinden te zijn, de kantoren die de Hanze doorheen heel Noord-Europa had opgetrokken. Deze gebouwen – met veel liefde gerestaureerd – staan in rijen, langs smalle stegen, en deden dienst als huizen, pakhuizen en ateliers. De exemplaren langs de kaaien, geschilderd in oker, rood, geel en wit, staan tegenwoordig op de UNESCO-lijst voor Werelderfgoed.

Een andere interessante bezienswaardigheid is de kabelbaan. Al sinds 1918 brengt ze bezoekers van het stadscentrum naar de top van de Floyen-berg, op 320 meter hoogte. De bewoners maken er dagelijks gebruik van, en hebben wellicht geen oog meer voor het prachtige uitzicht over de stad en de eilandjes voor de kust. Boven kan je ook genieten van een mooie wandeling door de bossen op de flanken van Floyen.

  • De ideale periode om Bergen te bezoeken:
    • mei
    • juni
    • juli
    • augustus

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!