Westkust

De verschrikkelijke bergontsluitingen die plotseling langs het verder vlakke landschap opduiken, terwijl u zich zuidwaarts langs de Westelijke kust van Mauritius begeeft, zijn de thuisbasis van een van de snelst groeiende toeristische regio's in het land.

Flic en Flac, die momenteel het snelst groeiende gebouwencomplex heeft dan waar dan ook op het eiland, hierdoor zal Grand Baie op zeer korte termijn dé toeristische hoofdstad van Mauritius  gaan worden. Maar de Westkust is veel meer dan alleen Flic en Flac. Er zijn een aantal buitengewoon mooie stranden te vinden langs de weg naar beneden richting het opvallend ogende Morne Peninsula in het zuidwesten van het eiland. Onderweg kunt u een heerlijke duik nemen, er is een kleine surflocatie in Tamarin en Grande Rivière Noire is het centrum om grote vissen en dolfijnen te bekijken.
In het binnenland is genoeg te zien, het meest bezochte uitzicht in het Zuidwesten is de beroemde Gekleurde Aarde van Chamarel's, in de heuvels ten Oosten van Le Morne. Ook is er Casela Nature Park, nabij Flic en Flac, en een oude wachttoren - nu een museum - bij La Preneuse, ten Noorden van Grande Riviere Noire. De Black River Gorges National Park is ook vlakbij, de Westelijke ingang van het park is slechts een paar kilometer landinwaarts van Grande Riviere Noire.
 

  • De ideale periode om Westkust te bezoeken:

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!