Frankrijk, Anguilla

Delphine De Witte
Delphine De Witte

Heerlijk genieten, de Caraïben!

Afgelopen zomer trok ik richting Caraïben. De tropische eilandengroep is erg uitgestrekt en divers, dus biedt ze voor elk wat wils. De eilanden echter met de meeste finesse, net iets meer luxueus en verfijnd dan de andere, zijn Anguilla en St. Barth. Het  eerste behoort tot de British West-Indies, het tweede eiland tot de Franse Antillen.
Het mag verbazen, maar eigenlijk zijn beide eilanden vrij vlot bereikaar vanaf Europa. Vanuit Amsterdam of Parijs vliegt u rechtstreeks op Sint-Maarten en vanaf daar staat u in een handvol minuten met een korte boottocht (Anguilla) of tocht per klein vliegtuigje (St. Barth) op uw eindbestemming. Al wat u dan nog rest, is puur genieten. En dat ga ik deze week doen ...

St. Barth

St. Barth wordt vaak vergeten als het om een Caraïbische strandbestemming gaat. Onterecht, want een topbestemming is het zeker als het mij betreft. St. Barth is erg kleinschalig en kleurrijk, maar vooral top high-end: de 'rich and famous' van onze planeet zijn er kind aan huis, alle mogelijke luxewinkels zijn er vertegenwoordigd, het is een geliefde aanlegplaats voor cruises en de hotels zijn werkelijk top!

Ik verblijf een week op het eiland en heb dus ruim de tijd om een aantal van die hotels te bekijken en te testen. De meeste hotels op St. Barth zijn, zoals het eiland zelf, erg kleinschalig en intiem; te omschrijven als boetiekstijl. Ze liggen verspreid langs de verschillende baaien van het eiland: aan de Baie des Flamands ligt Cheval Blanc, in Baie St. Jean vindt u Eden Rock en meer naar het binnenland toe verblijf ik in Villa Marie, een smaakvol boetiekhotel dat echte klasse uitstraalt. Nog meer hoteltips nodig voor een strandvakantie op St. Barth, aarzel niet om mij te contacteren! 

Mijn tijd op St. Barth breng ik grotendeels door op het strand en aan de rand van het zwembad, want een vakantie hier is er eentje om te ontspannen en uit te rusten. Maar er is meer: het is heerlijk vertoeven rond de pittoreske haven van Gustavia, ik onderneem een wandeling langs de kust naar de ruige westkant van het eiland en ik trek met een huurwagen het eiland over (de huurprijzen vallen best wel mee trouwens!). Dat laatste vind ik persoonlijk een heel fijne manier om St. Barth te verkennen: u doorkruist het tropische, heuvelachtige eiland op een comfortabele manier en het geeft de gelegenheid andere baaien, restaurantjes en winkels te vinden. Er is dus afwisseling voor wie wat variatie zoekt. 

Anguilla

Mijn tijd op Anguilla is korter van duur; maar er heen gaan, is zeker ook een aanrader. Anguilla is een stuk vlakker dan St. Barth en vooral qua oppervlakte groter en dat maakt dat hier ook de grotere hotels zijn neergestreken, denk maar aan een smaakvolle Four Seasons. Het eiland moet het vooral hebben van zijn prachtige, postkaartwaardige stranden. Een combinatie met het kleinschaligere St. Barth kan natuurlijk zeker ook, al moet u dan wel steeds via St. Maarten de oversteek maken. 

Een reis naar één of beide eilanden is geen goedkoop uitje, akkoord. Maar de luxe, de rust en het comfort dat er tegenover staan, maken een retourtje Caraïben meer dan waard!


Interesse in een relaxreis naar één van beide tropische eilanden? Ik help u graag verder!
Delphine


In beeld

Caraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-DelphineCaraiben-reisverslag-Delphine

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Onze reizen

De beste ham ter wereld

Spanje

In het spoor van The Godfather ...

Italië

Laveren tussen lavendelvelden en olijfbomen

Frankrijk

Deel via mail!