Praktische info

HoofdstadWashington DC Afstand vanaf België6.200 km Beste reistijd januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Enkele hoogtepunten

  • Washington DC
  • New York
  • Alaska
  • Miami
  • Yellowstone NP
  • San Francisco
  • Los Angeles
  • Las Vegas
  • Grand Canyon
  • Boston

 

Verenigde Staten

De Verenigde Staten laten zich niet in een korte introductie vatten, daarvoor zijn ze te  divers: van ijzige sneeuw in Alaska tot tropische stranden in Miami, het aanbod is erg gevarieerd. Of u nu op zoek gaat naar natuur of eerder cultuur, of u vooroordelen dan wel verrassingen verwacht, in de Verenigde Staten vindt u het allemaal.

 

Van de Grand Canyon naar het dak van Rockefeller Center, van blitse neonreclames boven Times Square tot volledige duisternis boven Montana, van zonovergoten stranden in Miami naar sneeuw in Aspen, van jazz in New Orleans tot blues in de Mississippidelta, van de Stille naar de Atlantische Oceaan; waar wilt u eerst heen gaan? 

Stedenliefhebbers kunnen natuurlijk niet rond The Big Apple heen. New York doet spontaan denken aan MoMA, Statue of Liberty, Broadway, Empire State Building en Central Park, … maar dat is maar een fractie van wat deze megastad te bieden heeft. Hier komt u gegarandeerd ogen te kort. Ook Washington (zetel van de overheid), Boston (de wieg van het land) of Chicago zijn erg uitnodigende citytrips als u in de VS bent. 

Een populair traject in West-VS is dat tussen Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Los Angeles is waar de sterren kind aan huis zijn in Hollywood en surfers de zee ingaan in Santa Monica, in het liberale San Francisco trekt u per cable car naar de Golden Gate Bridge en in Las Vegas worden de gekste, meest absurde dromen werkelijkheid. Tussen deze drie steden volgen de bekende nationale parken (Bryce, Monument Valley, Zion, Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon, …) elkaar in sneltempo op. Een roadtrip brengt u erg comfortabel langs deze prachtige parken. 


Wie op zoek gaat naar authentiek Amerika, trekt eerder richting zuidelijke staten voor een roadtrip pur sang, voor een vakantie met strand en pretparkamusement is Florida dan weer aangewezen. Wilt u het echt tropisch en ver weg, dan kan u ook afzakken naar de paradijselijke eilanden van Hawaï. In de herfst is de Indian Summer in New England niet te missen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan …

Meer weten?

Onze reisverhalen

New York anders bekeken

Kathleen Ampen

Washington, een citytrip waard

Onze reizen

The Western Buckle

Under the Florida sun

Roadtrip Washington - Boston

Deel via mail!