Praktische info

HoofdstadKigali Afstand vanaf België6.400 km Beste reistijd juni, juli, augustus, september, oktober

Enkele hoogtepunten

  • Volcanoes NP (Virunga)
  • Kigali
  • Nyungwe Forest
  • Lake Kivu
  • Akagera NP
  • Gisenyi

Rwanda

Rwanda is onwaarschijnlijk mooi én natuurlijk zeer divers: vruchtbare groene heuvels (Rwanda is 'het land van de duizend heuvels'), verschillende meren, rivieren, savanne, regenwoud, bergen, kraters, watervallen, ... maken het tot één van de meest diverse landen van Oost-Afrika. Enkel geen zee te vinden in deze binnenstaat ... maar dat maakt de rest van dit prachtige land meer dan goed. En dat alles in een, naar Afrikaanse normen, behoorlijk bescheiden en klein land. Ontmoet de natuurlijke rijkdom van Rwanda én zijn warme, vriendelijke en charmante bewoners snel!

Rwanda staat in de eerste plaats bekend om zijn wildlife en dan in het bijzonder om zijn berggorilla's, het land is thuis voor één van de meest unieke en bedreigde diersoorten ter wereld. De grootste levende primaat op aarde bewoont de lagere kam van de Virunga, beschermd door het Volcanoes NP. Het park, vlot bereikbaar vanaf Kigali, telt vandaag tien verschillende gorillafamilies. Een trekking door het park langs één van de silverbacks is dan ook een wildlife-ervaring zonder voorganger. 

Verken vervolgens Nyungwe Forest NP, een onaangetast berggebied geschikt voor stevige hikings en de zoektocht naar de Angola Colobus-aapjes en chimpansees. Mis zeker Lake Kivu niet, met 7.000km² gigantisch het zesde grootste meer van Afrika. Het meer telt tal van eilanden die u kan ontdekken; evenals watersportmogelijkheden en stranden in het aanbod. Maar nog meren op de to do-lijst: Burera, Ruhondo, Muhazi, Mugesera,... En een reis naar Rwanda is niet compleet zonder en passage in Akagera NP, off the beaten track met olifanten, buffels, luipaarden, hyena's, leeuwen, giraffen, antilopes en zebra's. 

Murakaza neza mu Rwandan!

Meer weten?

Onze reizen

Op verkenning in Volcanoes NP

Deel via mail!