Praktische info

HoofdstadLissabon Afstand vanaf België1.700 km Beste reistijd mei, juni, juli, augustus, september

Enkele hoogtepunten

  • Lissabon
  • Porto
  • Coimbra
  • Sintra
  • Algarvestreek
  • Azoren
  • Madeira
  • Guimarães
  • Cascais
  • Évora

Portugal

Portugese ontdekkers en wereldreizigers veroverden de wereld vol bravoure. Het bracht het land rijkdom en aanzien, waarvan veel nog steeds het huidige Portugal tekent. Het land bulkt  dan ook van de historische steden, paleizen, kloosters en kerken, langs de uitgestrekte kustlijnen van het land. De zee waar het voor Portugal allemaal begon, is nooit ver weg. Voeg daaraan toe: een streepje meeslepende fado, melancholische 'saudade', kleurrijke huizen met azulejo's bedekt, een tafel vol heerlijke specialiteiten én de charme van Portugal heeft u zeker te pakken!

De Algarvestreek, het Portugese zuiden, is een geliefd vakantieoord voor Belgen. De streek combineert een mediterraan, mild klimaat met fijne hotels, een kliffenkust met zonovergoten stranden en een woeste kuststrook. Tussen het zonnen door, bezoekt u de vuurtoren van Sagres of de vissershaven van Olhão als gemoedelijke uitstap. In de Algarve is het altijd heerlijk toeven!

Noordelijker reist u door de landelijke  Alentejo-strook, waar pure natuur voorop staat. Dit is één van de groenste regio's van het land en wordt de 'schone slaapster' van het land genoemd: uitgestrekte vlaktes met olijfbomen en kurkeiken wisselen charmante, onontdekte stadjes af. Het is de ideale regio om naar een prachtige, heldere sterrenhemel te turen. 

In het centrum van het land pronkt, aan de overs van de Taag, de Portugese hoofdstad Lissabon. De stad van de zeevaarders, de stad van heerlijke 'pasteis de nata'; van steil naar omhoog klimmende gele trammetjes; prachtige uitkijkpunten tussen de heuvels en een heerlijke atmosfeer. Van hieruit verkent u het kleurrijke kasteel van Sintra of de kust van Cascais. 

Noordelijker arriveert u in Porto, de tweede grootste stad van het land en in de eerste plaats bekend voor de portwijn. Langs de Douro vindt u nog steeds de porthuizen en verder landinwaarts overheersen de eindeloze terrasbouw in de vallei. De streek kenmerkt zich door glooiende bergflanken, eenvoud en local life.

Tot slot zijn er ook de ruige natuurpracht van de Azoren-eilanden, een wonderlijke uithoek van Europa met zijn valleien, meren en vergezichten of het bloemeneiland Madeira, een paradijs voor natuurliefhebbers.

Meer weten?

Onze reisverhalen

Yanica Feyen

De Azoren, groener dan groen

Onze reizen

Buitengewoon Porto

Puur, ruig en onontgonnen: de Azoren

Azorencruise

Deel via mail!