Praktische info

HoofdstadValletta Afstand vanaf België1.800 km Beste reistijd mei, juni, juli, augustus, september, oktober

Enkele hoogtepunten

  • Valletta
  • Gozo
  • Comino
  • Mdina
  • Blue Lagoon
  • megalitische tempels
  • Palazzo Parisio
  • Marsaxlokk

Malta

Malta bestaat eigenlijk uit drie eilanden, zo'n 85km ten zuiden van Sicilië. Malta is het bekendst, maar ook Gozo en het zeer kleine Comino behoren tot de dwergstaat. Bekend voor zon (300 dagen per jaar) en strand, maar ook voor duizenden jaren geschiedenis én Valletta, een culturele parel van een hoofdstad. Kom er zonnen en zwemmen, cultuur opsnuiven, fietsen en wandelen, duiken en zalig niets doen.

De archipel van dwergstaat Malta heeft Malta en de kleinere, vreedzame broertjes Comino en Gozo (perfect doenbaar als daguitstap vanaf Malta) als drie voornaamste eilanden. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere, onbewoonde eilanden. Samen vormen ze het perfecte decor voor een citytrip of verrassende shortbreak vol afwisseling. Huur een auto en geniet van de vrijheid om de eilanden op eigen houtje te verkennen. Actieve reizigers vinden hun gading in een snorkeltocht, tocht per boot of een klimpartij.

Het eiland kan zich profileren met prachtige stranden en baaien, niet zelden echte plaatjes. Deze lenen zich uitstekend voor een zwempartij, maar ook voor de actievere watersporten. Qua duiken en snorkelen is vooral Gozo een trekpleister. 

Maar er is meer: uitgestrooid over het eiland zijn verschillende sporen te vinden van het rijke verleden van het eiland. Malta zag doorheen zijn geschiedenis tal van volkeren passeren die allemaal onbewust hun stempel op het eiland hebben gedrukt. Hun sporen vindt u vandaag nog terug in tempels, kerken, tradities en festiviteiten bijvoorbeeld. 

Nog meer troeven: Engels is er de voertaal (Malta was lang een Britse kolonie); de lokale Maltezers zijn gastvrij en genereus; het aanbod accommodatie en restaurants is prima én het mediterraan klimaat belooft haast dagelijks zon en milde temperaturen. 

Meer weten?

Onze reizen

Verrassend citytrippen in Valletta

Deel via mail!