Praktische info

HoofdstadUlaanbaatar Afstand vanaf België6.800 km Beste reistijd juni, juli, augustus, september

Enkele hoogtepunten

  • Ulaanbaatar
  • Terelj NP
  • Khustai NP
  • Gobiwoestijn
  • Gurvan Saikhan NP
  • Khovshol Lake
  • Karakorum
  • Orkhonvallei
  • Flaming Cliffs
  • Altai (West-Mongolië)

Mongolië

Mongolië, het land van de eeuwig blauwe lucht. Met een goeie drie miljoen inwoners op een oppervlakte die meer dan 50 keer zo groot is als België (en de helft woont dan nog in de hoofdstad), heeft dit Aziatische land een zeer lage bevolkingsdichtheid. Dus verwacht u aan weidse uitzichten, onmetelijke vlaktes en een aangrijpend gevoel van rust, ruimte en vrijheid.

Mongolië was tot 1990 een communistisch land onder de vuist van Rusland; sindsdien ging het land van de Khan zich geleidelijk ontwikkelen als jonge, toeristische bestemming. Zonder al te veel moeite ... U reist steeds door een indrukwekkende en gevarieerde omgeving: gebergten, woestijn, kilometers niets, oneindig grasland, rotsheuvels, zandduinen en wilde steppevlaktes wisselen elkaar in sneltempo af. U krijgt een uniek niemandsland: een groene, weidse zee van gras met het silhouet van zacht glooiende heuvels aan de horizon; slechts doorbroken door kleine stroompjes sterk stromend water en witte stipjes van gers aan de einder.      

Voeg daarbij nog een (heden ten dage) unieke nomadische levensstijl en een immer gastvrije bevolking. En u begrijpt waarom Mongolië geen enkele van zijn bezoekers na afloop nog loslaat. Het land moet het niet van grootste bezienswaardigheden of toeristische toppers hebben, hier is het subtiel genieten voor liefhebbers van 'slow travel'. Kijkend hoe een boogschutter zijn boog strak opspant en daarna volleerd in de roos mikt, hoe kamelen gezapig tuffen door de duinen en kuddes schapen zich een weg banen over de grasvlakte (of de weg waar u langs rijdt), hoe wolkenslierten zich zachtjes glijdend door de blauwe lucht bewegen, ... Kruip zelf op de rug van een paard, onderweg naar het niets; ga snuisteren naar dinosaurusvondsten in de woestijn of leer alles over het bijzondere 'valkerij'.

Veel reiziger trekken naar Mongolië zonder een goed beeld te hebben van wat er zich schuilhoudt; het land blijft mysterieus maar stelt nooit teleur. Stop uw zoektocht: het einde van de wereld zou wel eens hier kunnen liggen.
Meer weten?

Onze reisverhalen

Patrick De Vos

The land of blue skies

Onze reizen

Slow travel in Mongolië (incl. Naadamfestival)

Van Peking tot Ulaanbaatar

Deel via mail!