Praktische info

HoofdstadVientiane Afstand vanaf België9.000 km Beste reistijd januari, februari, maart, november, december

Enkele hoogtepunten

  • Luang Prabang
  • Vang Vieng
  • Champassak en de 4000 Islands (Si Phan Don)
  • Vientiane
  • Kuang Si Falls
  • Pak Ou Caves
  • Pakse
  • Muang La en de Oudomxay-provincie
  • Bolavenplateau
  • Vallei der Kruiken

Laos

Laos heeft een wrede, weinig vrolijke geschiedenis; het land heeft de bedenkelijke titel van ’s werelds meest gebombardeerde land ter wereld te zijn. Maar laat u daardoor niet afschrikken: vandaag maakt het land een intens vredige, zeer charmante en erg ontspannen indruk op zijn bezoekers. Voor een authentiek stukje groen Azië en aangename rust, is Laos zeker een overweging waard. 

We nemen u mee naar Luang Prabang, de historische koninklijke stad waar elke ochtend honderden monniken in saffraankleurige gewaden de straten optrekken. De stad voelt aan als een dorp en toch maakt ze indruk, door haar veelheid aan tempels, door haar eenvoud en door haar charme. Het is er heerlijk vertoeven in alle rust en comfort; deze stad gaat niet snel vervelen. In de buurt rond Luang Prabang liggen de bekende Kuang Si Falls en de grotten van Pak Ou, u kan ze vanaf de stad per longtailboot over de brede Mekong, de rode draad doorheen het land, bezoeken.

Verkent u Laos nog verder, dan komt u zeker langs de bevreemdende Vlakte der Kruiken, de beboste bergen inde Oudomxai-provincie, de karstheuvels rond Vang Vieng en in de delta van de Four Thousand Islands. Champassak straalt nog de grandeur van weleer uit, Pakse heeft een prachtige ligging aan de Mekong, Vientiane moet zowat de kleinste hoofdstad ter wereld zijn en Muang La is een rustoord in het groen.

Tel dit alles samen en een rondreis door Laos, al dan niet gecombineerd met (bijvoorbeeld) de  populaire buurlanden Thailand en Vietnam waartussen het geprangd zit, geeft een unieke kijk in authentiek Azië. Het land is nog weinig bekend, nog niet overrompeld door toerisme, nog puur en zoekende. Maar daardoor is het ook een erg spontane, laid-back en minzame bestemming. Anderzijds zijn er een rijkdom aan cultuur in tempels en paleizen en natuur in nationale parken, berglandschappen en eilanden om mee uit te pakken. Hiermee is het een gedroomde bestemming voor meerwaardezoekers en voor wie op zoek is naar een off the beaten track-rondreis!

Meer weten?

Onze reisverhalen

Patrick De Vos

Indochina deel 2

Sam Rosseel

Aman in Indochina

Marie Beels

Langs de highlights en onbetreden paden van Laos en Cambodja

Onze reizen

Proeven van Laos en Cambodja

Deel via mail!