Praktische info

HoofdstadPyongyang Afstand vanaf België8.500 km Beste reistijd april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober

Enkele hoogtepunten

  • Pyongyang
  • Nampo
  • Kaesong
  • Ulrim Waterfall
  • Wonsan
  • Mount Kumgang
  • Hamhung
  • DMZ-zone (grens met Zuid-Korea)
  • Sinuiju
  • Sariwon

Noord-Korea

Noord-Korea mag zich het meest gesloten land ter wereld noemen. We weten er niet veel over, we horen er weinig over en we hebben er amper een beeld van. Wat we dan al weten van het land beperkt zich vaak tot de illustere leiders, de dubieuze 'vrede' met de zuidelijke buren en de gespierde oorlogstaal naar zowat de ganse rest van de wereld.  Weinig overtuigend voor toeristen, akkoord. Maar tegelijk ook enorm fascinerend om te weten wat zich achter die gesloten deuren afspeelt, toch?

Wie Noord-Korea denkt, denkt Pyongyang met zijn imposante, maar weinig inspirerende socialistische (communistische) architectuur. Of aan de immense standbeelden van de president en voormalige leider waar Noord-Koreanen heel devoot bloemen bij neerleggen. En aan de gigantische pleinen die dienst doen als decor voor de (tot in de puntjes ingestudeerde) militaire parades. Tijd om dat beeld in het echt te gaan aanschouwen en indien nodig te corrigeren: Pyongyang vormt steeds de vertrekplek en uitvalsbasis van uw reis doorheen het land.  

De natuurlijke hoogtepunten van Noord-Korea zijn dan weer weinig bekend bij bezoekers. Nochtans heeft het land aardig wat te bieden: het rurale Noord-Korea bestaat uit berggebied met watervallen, bergmeren, rotskusten en valleien enerzijds en het uitgestrekte platteland met de collectieve boerderijen anderzijds. Een verrassend aspect van het land verzekerd. 

En een rondreis door Noord-Korea is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan de DMZ, de gedemilitariseerde zone die Noord-en Zuid-Korea sinds 1953 (met het einde van de Koreaanse Oorlog) en nog tot op de dag van vandaag van elkaar scheidt. Beide landen tekenden een wapenstilstand meer dan 60 jaar terug, maar leven vandaag nog steeds op gespannen voet. Getuige het feit dat zomaar van Noord-naar Zuid-Korea de grens oversteken nagenoeg onmogelijk is. De streng bewaakte buffer die nog steeds alle conflict moet vermijden, is een erg beladen bezienswaardigheid. Maar een must om het verhaal achter het contrast tussen beide Korea's te kunnen begrijpen. 

Voeg daarbij nog een aantal indrukwekkende boeddhistische tempels, populaire stranden, nauwgezet aangelegde rijstvelden, verder kabbelend dagelijks leven, ... En u beseft dat Noord-Korea meer is dan wat u ervan te zien krijgt in de media. 

Meer weten?

Onze reizen

Grand tour of North Korea

Deel via mail!