Praktische info

HoofdstadPhnom Penh Afstand vanaf België9.750 km Beste reistijd januari, februari, maart, december

Enkele hoogtepunten

  • Phnom Penh
  • Siem Reap
  • Sihanoukville
  • Song Saa Island
  • Keb
  • Angkor Wat-complex
  • Tonle Sap-meer
  • Mekong (Oost-Cambodja)

Cambodja

Cambodja wordt vaak gecombineerd in een rondreis met Laos en/of Vietnam. Maar het land op zich heeft eigenlijk voldoende te bieden: een rijke cultuur en geschiedenis, rivieren en meren, diepe jungle, antieke schatten, stranden, ... 

De geschiedenis van Cambodja wordt gedomineerd door de Rode Khmer en Pol Pot, daar herinneren de Killing Fields en het genocidemuseum in de hoofdstad nog aan. Ze vormen een pijnlijk en luguber deel van het Cambodjaanse verleden, maar mogen niet ontbreken op uw bezoek aan Phnom Penh. Verder heeft de stad het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode als hoogtepunten. 

Een reis naar Cambodja is nooit compleet zonder een bezoek aan het prachtige tempelcomplex rond Angkor Wat, dé trots van het land. Hier struikelt u bijna over de tempels. Ze dragen namen als Angkor Wat, Ta Phrom, Bayon, … De junglevlakte van Siem Reap ligt bezaaid met parels van architectuur; hier kan u echt dagen rondkuieren ... In de buurt ligt het meer van Tonle Sap, een meer dat uitzet en krimpt naarmate de hoeveelheid regen die het te verwerken krijgt. Een boottocht voert u langs zijn drijvende dorpen en het Cambodjaanse platteland.

Ook een strandvakantie kan in Cambodja gerust, daarvoor is de Golf van Thailand perfect geschikt. In dit jonge, moderne en ook luxueuze deel van het land geniet u zorgeloos van zon, zee en strand. U kan logeren in Sihanoukville of Keb of u neemt een speedboat naar het meest exclusieve, paradijselijke wat Cambodja te bieden heeft: het Song Saa Private Island. 

En tot slot is er het wilde, ruigere oosten van het land, een must voor avonturiers met een rijkdom aan wildlife; de Irrawaddydolfijnen in de Mekong op kop.

Meer weten?

Onze reisverhalen

Patrick De Vos

Indochina deel 3

Aman in Indochina

Marie Beels

Langs de highlights en onbetreden paden van Laos en Cambodja

Onze reizen

3x Cambodja

Proeven van Laos en Cambodja

10x Honeymoon in Cambodja

Deel via mail!