Praktische info

HoofdstadKopenhagen Afstand vanaf België750 km Beste reistijd juni, juli, augustus, september

Enkele hoogtepunten

  • Kopenhagen
  • Faeröer-archipel
  • Seeland
  • Billund (Legoland)
  • Aarhus
  • Funen
  • Waddeneilanden
  • Groenland
  • Jutland
  • Møns Klint

Denemarken

Tussen Duitsland, Noorwegen en Zweden ingeklemd ligt DenemarkenEen gezellige bestemming voor wie van kleinschaligheid, natuur en rust houdt. Ontdek veelzijdig en trendy Kopenhagen, dompel u onder in de wereld van Lego, ga wandelen op de Wadden of verken de wilde kusten van Skagen.

Denemarken is geen 'top of mind'-bestemming voor een zomerreis, maar daar mag verandering in komen. Voor een cityrip Kopenhagen bijvoorbeeld, maar ook voor een verdere verkenning van het land. 

Kopenhagen is de groene, hippe en gezellige hoofdstad van het land met tal van hoogtepunten. De kleurrijke kades van Nyhavn, de bekende Zeemeermin en het feeërieke Tivoli zijn tot ver over de landsgrenzen bekend. Maar loop ook langs de Christiana-wijk, een boeiende 'vrijstad' in Kopenhagen en het statige Charlottenburg of stap binnen in het Louisiana Modern Museum net buiten de stad voor een portie moderne kunst. Vanaf Kopenhagen staat u met de Øresundbrug trouwens zo in Malmö in buurland Zweden. 

Nog meer de moeite zijn Billund (Legoland spreekt niet enkel tot de verbeelding van de kleinsten, toch?), Aarhus (recent nog culturele hoofdstad van Europa) en Odense, geboorteplaats van Hans Christian Andersen.

Weg van de steden is Denemarken vooral ook een speeltuin voor natuurliefhebbers en voor wie het wel begrepen heeft op rust en ruige natuur. Overweg Seeland, het grootste Deense eiland, de Deense Waddeneilanden (Vadehavet is het grootste nationale park van Denemarken), Funen, Jutland en het noordelijke Skagen. U geniet er van een gevarieerd landschap aan fjorden, duinen, stranden, bossen, kliffen, ...

Ook behorend tot Denemarken is de Faeröer-archipel, een groep van 18 prachtige eilanden (waarvan 17 bewoond) ruwweg tussen IJsland, Noorwegen en Schotland. Het is een plek vol ruige natuur; een grillig stipje in de Noord-Atlantische Oceaan. Dit goed bewaarde geheim wordt vaak vergeten, maar is de perfecte bestemming voor wie houdt van rust, wandelen en plek voor jezelf. Enkele cijfers: 70.000 schapen ten opzichte van slechts 50.000 inwoners, 110 soorten vogels en slechts 3 verkeerslichten op de ganse archipel. Heerlijk toch!? De archipel hoort tot Denemarken, maar heeft een eigen parlement en vlag. 

En, hoeveel groter dan Denemarken het ook mag zijn, Groenland; een mythische bestemming die tot de verbeelding spreekt van iedere avonturier. 

Meer weten?

Onze reisverhalen

De Faeröer-eilanden in slow travel mode …

Onze reizen

Faeröer per selfdrive

Deel via mail!