«Foto's kunnen dit niet vatten!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Santiago (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Santiago. 
Overnachting aan boord.

Dag 2 Santiago (/)

Bij aankomst , transfer naar uw hotel, The Singular Santiago. Begeleid bezoek aan Plaza de Armas, het Moneda-paleis, Santa Lucia, ..
Overnachting in The Singular Santiago.  

The Singular Santiago
Het hotel ligt in de Lastarria-wijk, een kunstige, bohémien chic levendige wijk. Dé wijk om in te verblijven in de hoofdstad dezer dagen. Het boetiekhotel telt 62 kamers en opende in 2015. Het hotel laat zich omschrijven als een mix van neoclassicisme met historische elementen enerzijds en moderne, Europese touch anderzijds. Geniet van de rooftopbar en dito pool, het bekroonde restaurant en de luxueuze spa!

Dag 3 Santiago (O)

Vrije dag ter verkenning van de stad Santiago, eventueel wijnbezoek in ruimer Santiago. 
Overnachting in The Singular Santiago. 

Dag 4 Santiago - Punta Arenas -Puerto Natales (O/D)

Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Punta Arenas. Bij aankomst transfer naar uw hotel nabij Puerto Natales; onderweg ziet u mogelijks guanaco's, vossen, ... Bij aankomst geniet u van de geneugten van het hotel: zwembad, stoombad, sauna, spa, ... Diner in uw hotel. 
Overnachting in The Singular Patagonia, Puerto Natales. 

The Singular Patagonia 
Dit tophotel (geopend in 2011), vaak bekroond tot één van de beste van het ganse land, blinkt uit door zijn ligging: ten midden van een weids, leeg landschap en vlak aan het meer omgeven door de ruwe bergen van Patagonië. Het hotel valt op door zijn unieke, historische kader waar het hotel volledig is in geïntegreerd. Dit was een vroegere koelfabriek uit 1915 die tot nationaal monument werd erkend. U verblijft er in één van de 57 luxekamers met 'fjord view'. Het hotel vormt een aantal nachten uw uitvalsbasis voor het Torres del Paine NP; bij aankomst kan u kiezen uit meer dan 20 excursies voor elk soort reiziger. Zo kan u fietsen, vliegvissen, per boot naar de gletsjers en watervallen, paardrijden (een absolute aanrader !), een estancia bezoeken, … In The Singular Patagonia is een eigen spa, zijn 2 restaurants, een bar en historisch museum.

Dag 5 Puerto Natales en omgeving (O/L/D)

U verblijft drie dagen in The Singular Patagonia, dat geeft u de kans om dagelijks 2 halve dagexcursies of 1 full day-excursie te ondernemen. Daartoe is keuze uit een heleboel activiteiten in dit Chileens Patagonië. U verkent Torres del Paine NP, Salto Grande, Laguna Azul, ... Onderneem een boottocht naar de Balmaceda- en Serranogletsjers. Ook kajakken tussen de fjorden, vliegvissen, paardrijden, fietsen, trekken, ... behoren tot de mogelijkheden. Alle maaltijden inclusief uw verblijf. 
Overnachting in The Singular Patagonia, Puerto Natales. 

Dag 6 Puerto Natales en omgeving (O/L/D)

Vrije dag in The Singular Patagonia, u kiest opnieuw 1 of 2 activiteiten ter verkenning van de omgeving. Alle maaltijden inclusief. 
Overnachting in The Singular Patagonia, Puerto Natales.

Dag 7 Puerto Natales en omgeving (O/L/D)

Vrije dag in The Singular Patagonia, u kiest opnieuw 1 of 2 activiteiten ter verkenning van de omgeving. Alle maaltijden inclusief. 
Overnachting in The Singular Patagonia, Puerto Natales. 

Dag 8 Puerto Natales - Santiago (O)

Transfer naar de luchthaven van Puerto Natales voor uw vlucht naar Santiago. Transfer naar uw hotel. Vrije middag in de stad. 
Overnachting in The Singular Santiago. 

Dag 9 Santiago - Calama - San Pedro de Atacama (O/D)

Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Calama. Pick-up en transfer naar uw hotel. Vrije middag voor excursie of genieten van de faciliteiten van het hotel (de ruime spa met 6 zwembaden, jacuzzi, sauna, stoombaden, ...). Diner in uw hotel. 
Overnachting in Alto Atacama, San Pedro de Atacama. 

Alto Atacama 
Alta Atacama ligt op een goed uurtje rijden van Calama, op zo’n 2.500 meter hoogte. Het hotel werkt zo lokaal en duurzaam mogelijk en vormt een kleine oase in de woestijn. In deze omgeving (de droogste plek op aarde) zeer uitzonderlijk, geniet u van een eigen lagune, verschillende bronnen, minerale baden en maar liefst zes zwembaden.  Het hele jaar door kan u hier terecht! De 42 kamers zijn natuurlijk geventileerd en hebben elk een eigen terras, grootte is minimum 50m². Het hotel heeft een eigen spa en een eigen telescoop, waar u onder deskundige uitleg geniet van de mooiste sterrenhemel.  Vanuit het hotel kan u wandelen, fietsen, vulcano trekking ondernemen of op zoek naar wildlife, ... er zijn meer dan 30 excursies in het aanbod. Met de jeep nemen we u mee richting flamingo’s (ook dat kan op de droogste plek op aarde!), zoutvlaktes, vulkanen én de Moon Valley.

Dag 10 San Pedro de Atacama (O/L/D)

U verblijft drie dagen in Alto Atacama, dat geeft u de kans om dagelijks 2 halve dagexcursies of 1 full day-excursie te ondernemen. Daartoe is keuze uit een heleboel activiteiten in dit deel van Chili: bezoek aan de Cordillera del Sal, de geisers van Tatio, de flamingo's bij Laguna Tara, bezoek aan de oasedorpjes Toconao en Socaire of  de meren van Miscanti en Miniques. En mis zeker de sterrenavonden niet (met deskundige uitleg) bij de machtige telescoop van het hotel. Alle maaltijden inclusief in uw verblijf. 
Overnachting in Alto Atacama, San Pedro de Atacama. 

Dag 11 Atacama en omgeving (O/L/D)

Vrije dag in Alto Atacama, u kiest opnieuw 1 of 2 activiteiten ter verkenning van de omgeving. Alle maaltijden inclusief. 
Overnachting in Alto Atacama, San Pedro de Atacama. 

Dag 12 Atacama en omgeving (O/L/D)

Vrije dag in Alto Atacama, u kiest opnieuw 1 of 2 activiteiten ter verkenning van de omgeving. Alle maaltijden inclusief. 
Overnachting in Alto Atacama, San Pedro de Atacama. 

Dag 13 Atacama - Calama - Santiago - Valparaiso (O)

Transfer naar Calama voor uw binnenlandse vlucht naar Santiago, van daar transfer naar uw hotel in Valparaiso. Vrije middag, dineren kan u in één van de vele visrestaurants en bars. 
Overnachting in Palacio Astoreca, Valparaiso. 

Palacio Astoreca
Palacio Astoreca is een kleurrijk boetiekhotel  in een historische wijk in Valparaiso.  Het werd opgetrokken in 1924 als Victoriaans aandoend woonhuis en werd in 2012 dit hotel. Vanuit het hotel kijkt u, in één  van de 23 kamers, uit over de heuvel, de stad of de baai waaraan de havenstad is gelegen. Het hotel kenmerkt zich door zijn unieke, originele architectuur, de grandeur van weleer. Uitrusten kan in de hotelspa of op het dakterras, er is een fine dining restaurant, pianobar en bibliotheek in elegante stijl.

Dag 14 Valparaiso - Santiago - Brussel (O)

Vrije dag in Valparaiso, eventueel begeleid bezoek aan een lokale wijngaard rond de stad of bezoek aan Viña del Mar. Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 15).

Contacteer

Onze reisverhalen

To the end of the world

Argentinië, Chili

Luxe op wielen: Belmond Andean Explorer

Peru

Van Patagonië tot Atacama

Chili

Onze reizen

Solar Eclipse - Antarctica 2021

Argentinië, Antarctica

Rondreis Ecuador

Ecuador

Luxueus dobberen op de Amazone

Peru

Deel via mail!