«Winters wonderland»

Unieke wintertrip Spitsbergen (afreis 17 maart 2019)

Altijd al eens het Hoge Noorden willen ontdekken als echte 'moderne poolreiziger'? Dan kan u intekenen op onze 8-daagse wintertrip naar Spitsbergen, het noordelijkste puntje van Europa tussen de noordpoolcirkel en de Noordpool, gesmeed door ijs, wind en sneeuw. Reken op weidse landschappen vol sneeuw en ijs, die nooit gaan vervelen; een stevige portie avontuur en een brok poolgeschiedenis.

Een reis naar Spitsbergen; één van 's werelds meest afgelegen, meest extreme en meest mysterieuze plekken; is geen sinecure. Zeker in maart als de winter nog maar traag loslaat en er elke dag 45 minuten zonlicht bij de dag komt toegevoegd. Maar met een goede winteroutfit, een vergezellende groep Belgen, een comfortabele omkadering en een gevarieerd programma, bent u als de beste voorbereid voor een arctisch wildernisavontuur.

Vanaf Brussel vliegt u, via Oslo, naar Longyearbyen, uw uitvalsbasis voor de komende dagen. Van hieruit onderneemt u alle activiteiten, maar hebt u toch steeds het leuke, warme vooruitzicht van een prachtlodge om naar terug te keren. Het programma is zo gevarieerd mogelijk opgevat met een selectie activiteiten die het beste van Spitsbergen laten zien. We voorzien onder meer een fjordcruise, sneeuwscootersafari, huskytocht, bezoek aan een ijsgrot, boottocht naar Pyramiden, ... maar ook rustigere activiteiten als een bezoek aan de lokale steenkoolmijn, een kijkje in de unieke Wereldzaadbank, een passage langs het Svalbardmuseum, ... Doorheen het programma is tot slot voldoende aandacht voor vrije tijd en lekker eten. 

Een extra meerwaarde: u wordt de ganse reis vergezeld door een Nederlandstalige begeleider die meereist vanaf Brussel. 

Reisdata: 17 - 24 maart 2019

Contacteer
Svalbard & Jan Mayen

Svalbard & Jan Mayen

In een notendop

aantal dagen8 aantal overnachtingen7 Beste reisperiode maart Richtprijs per persoon€3.999 voorwaarden

Rijbewijs is verplicht voor deelname aan de sneeuwscootersafari. 

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, groepsreis, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Liever zin in een trip met hoger expeditiegehalte? Dan kan de mini-expeditie Spitsbergen wel iets voor u zijn! Reken op 2 dagen initiatie en een 9-daagse expeditietrek, onder begeleiding van Dixie Dansercoer. Afreis is voorzien op 10 maart 2019. Interesse? We helpen u graag verder. 
  • Het programma is steeds onderhevig aan de sneeuw-, ijs-en weercondities.

Onze reisverhalen

Indian Summer

Canada

Een ijzingwekkende expeditie. Bestemming Noordpool!

Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Groenland, Svalbard & Jan Mayen

De Faeröer-eilanden in slow travel mode …

Denemarken, Faeröer

Onze reizen

Combi St. Petersburg en Moskou

Rusland

Shortbreak Ijsland

Ijsland

Faeröer per selfdrive

Denemarken, Faeröer

Deel via mail!