«Making history!»

Solar Eclipse - Antarctica 2021

In 2003 trok een expeditieteam als eerste ooit naar Antarctica voor de totale zonsverduistering, de eerste reis in zijn genre. Nu, 18 jaar later, komen enkele van de expeditieleden van toen terug samen om de tweede Eclipse Expedition te leiden. Doel: de totale zonsverduistering boven Antarctica in december 2021. U kan erbij zijn!

Solar Eclipse

Een totale zonsverduistering is bijzonder; het is één van de meest ingrijpende en meest bijzondere natuurfenomenen. Dat meemaken op Antarctica, beslist één van de spectaculairste plekken op aarde, is al helemaal uniek. In december 2021 krijgen mensen voor de tweede keer ooit de kans om dit bijzondere spektakel bij te wonen vanop de eerste rij na de geslaagde vaart in november 2003. Honderd uitverkorenen uit 17 landen trokken toen met ijsbreker Kapitan Khlebnikov naar het witte continent, een zeldzame ervaring voor elk van hen. Nu herenigen verschillende wetenschappers zich om twee nieuwe Solar Eclipse-missies te leiden. U kan erbij zijn, al is het dit keer wel in meer luxe en stijl dan met de ijsbreker van toen. We nemen u mee aan boord van de exclusieve en luxueuze poolschepen World Explorer en Ocean Diamond.

De 'solar eclipse' van 4 december 2021 zal het continent in totale duisternis hullen voor 1 minuut en 54 seconden. U maakt het mee vanaf het schip in de Scotiazee tussen Orkney en South Georgia. U ontvangt een eclipsbrilletje aan boord om veilig van dit fenomeen te kunnen genieten. Achteraf ontvangt u een professionele foto van de meereizende fotografen en volgt een feestelijk diner aan boord. 

Antarctica en South Georgia

Focus van de reis is uiteraard de zonsverduistering, maar vergeten we toch niet de pracht van Antarctica. Antarctica overweldigt; dit is het land van extremen, van totale isolatie en stilte. Maar ook van indrukwekkende natuur: een intense zee, torens van ijs, indrukwekkende gletsjers en met sneeuw en ijs bedekte bergen worden uw deel. Daar middenin voelen pinguïnkolonies, zeehonden en walvissen zich als thuis. Uw camera zal niet stil staan tijdens een hike over het ijs of een tocht per zodiac tussen de schotsen.

We nemen u mee op trekkings langs spectaculaire gletsjers, gaan op zoek naar wildlife per zodiac en garanderen u enkele bijzondere ontmoetingen met een massa pinguïns van heel dichtbij. Aan boord leert u alles over het wildlife en de geschiedenis van de polen en poolreizen alsook de geologie en het wildlife op het continent door het meereizende expeditieteam. Helemaal te gek wordt het met een 'polar plunge', een duik in de Antarctische wateren, een kajaktocht op zee of een stand-up paddle-excursie tussen de schotsen.

U doet ook South Georgia aan, het Galapagos van de zuidelijke zeeën. Dat betekent een immense diversiteit aan wildlife zoals 30 verschillende vogelsoorten en vier types pinguïns. U reist er in de voetsporen van de bekende ontdekker Sir Ernest Shackleton en bezoekt zijn graf nabij Grytviken. Aan boord leert u meer over de voormalige 'whaling stations' aan land. 

Twee afvaarten

Twee expeditieschepen begeven zich naar Antarctica voor de unieke Solar Eclipse.

  • Antarctica met South Georgia (schip: World Explorer)
    17 dagen : 26 november - 12 december 2021
  • Antarctica met South Georgia en de Falklandeilanden (schip: Ocean Diamond)
    20 dagen : 25 november - 14 december 2021

Vanuit Ushuaia, Zuid-Patagonië, reist u door het Beagle-kanaal naar open zee, dwars door de Drake Passage die Zuid-Amerika met Antarctica verbindt. U vertoeft een aantal dagen op en rond het Antarctische Schiereiland met tal van hikes en vaarten per zodiac (o.a. Anvers Island en Lemaire Channel). U gaat daarna terug noordwaarts richting Scotia Sea, tussen South Orkney en South Georgia, waar we u op 4 december trakteren op de totale zonsverduistering. Na de eclips trekt u verder naar South Georgia. Van hieruit keert u over volle zee terug naar Ushuaia, waar uw ontdekkingstocht eindigt. De 20 daagse-reis breidt nog uit met een bezoek aan de Falklandeilanden (Islas Malvinas), bezoek aan zowel East-Falklands als West-Falklands. Stop in Port Stanley, een 'Britse' nederzetting aan het einde van de beschaving alvorens terug te keren naar Ushuaia.

De voorzien route is steeds onder voorbehoud van weer-en zeeomstandigheden. Indien nodig worden voor uw veiligheid routes gewijzigd of alternatieve stops ingepland. 

Begeleiding

De afvaarten worden begeleid door een professioneel expeditieteam. Zij loodsen u in de best mogelijke condities richting het unieke moment dat het hoogtepunt van deze trip moet worden: de zonsverduistering. Zo zijn er tal van presentaties en workshops rond astronomie, meteorologie en relevante topics om u op het korte moment (max. 2 minuten) waarop de maan het zonlicht blokkeert voor te bereiden. Want een plotse, kortstondige donkere hemel op klaarlichte dag is best bijzonder om mee te maken!

  • David Baron, populair TED-speaker ("You owe it to yourself to experience a total solar eclipse!"), vaak bekroond journalist en 'eclips-auteur' 
  • Babak Tafreshi, wetenschappelijk journalist en bekroond nachtfotograaf voor National Geographic, woonde al een zonsverduistering bij op elk van de zeven continenten waaronder de Solar Eclipse 2003 
  • Fred Espenak, 'Mr. Eclipse', gepensioneerd NASA-astroloog en wetenschapper, woonde al meer dan 29 zonsverduisteringen bij wereldwijd waaronder de Solar Eclipse 2003

" To witness a total eclipse of the Sun is a privilege that comes to few people. Man is then, more than at any other time brought into touch for a few fleeting moments with forces over which he can have no control. And the thought awes him and brings with it an unconscious feeling of humility!" (I.Martin Lewis, astronoom)

Prijzen en voorwaarden

Boeking vanaf 17.100 EUR/afvaart/persoon - 10% vroegboekkorting bij boeking vóór mei 2020

Vraag ons ernaar!

Contacteer

In een notendop

aantal dagen19 aantal overnachtingen16 Beste reisperiode december Richtprijs per persoon€17.100 Maaltijden

Vol pension aan boord

ervaring natuurreis, groepsreis, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Onze reisverhalen

Luxe op wielen: Belmond Andean Explorer

Peru

In de voetsporen van Peru’s ontdekkingsreizigers

Peru

Hoog op de bucketlist

Argentinië

Onze reizen

Dwars door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Naar het einde van de wereld

Argentinië, Chili

Australië in 4 hoogtepunten

Australië

Deel via mail!