«Onbekend, onbemind!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel – Mandalay (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Mandalay.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Mandalay (/)

Aankomst in Mandalay, transfer naar uw hotel. Begeleid stadsbezoek aan Mandalay met o.a. enkele lokale ambachten (bladgoud, houtsnijkunst, kalaga, ...), een bezoek aan de Kuthodaw Pagode met 'het grootste boek ter wereld'. Vervolg naar Shwenandaw Monastery, het enige overblijfsel van het Koninklijk Paleis uit de 19e eeuw. Einde bij Mandalay Hill voor een panorama over de stad.
Overnachting in Mandalay.

Dag 3 Mandalay - Sagaing - Mandalay (O)

Dagexcursie naar Sagaing, vlak tegenover Mandalay. Deze stad telt 600 wit geschilderde pagodes en kloosters en vormt het religieuze centrum van Myanmar. U bezoekt er Swan OO Pon Nya Shin en U Min Thone Sae. Bezoek aan de lokale markt. Vrije middag. Avond: bijwonen Daw Ma Ma Naing-poppentheater. 
Overnachting in Mandalay.

Dag 4 Mandalay - Bagan per cruise (O/L/D)

Voormiddag: bezoek U-Bein brug, Mahamuni Pagode en Shwe In Bin-klooster. Daarna stapt u aan boord van de cruise. Lunch aan boord. Stop onderweg in Mingun, een voormalige hoofdstad van Myanmar. Bezoek per tuktuk aan de stad. Cocktail en diner aan boord. 
Overnachtig aan boord.

Dag 5 Mandalay - Bagan per cruise (O/L/D)

Bezoek aan Ava, de oude keizerlijke hoofdstad (14e- 19e eeuw) per paardenkar met o.a. Yadana Shemee, Wingaba en het Bopaya-klooster. Lunch aan boord. Vrije middag (workshops mogelijk, zwembad, performances, ...). Cocktail en diner aan boord.
Overnachting aan boord. 

Dag 6 Mandalay - Bagan per cruise (O/L/D)

Aankomst in Bagan, start van de 'Bagan Heritage Trail' langs de bekendste tempels en paleizen van de stad: Ananda, Shwezigon, ... Lunch aan boord. Bezoek Shwe San Daw-tempel, Sulamani-tempel en Gubyaukgyi-tempel. Slotdiner aan boord. 
Overnachting aan boord. 

Dag 7 Bagan (O)

Aankomst in Bagan, einde van de cruise. Transfer naar uw hotel in de stad. Begeleid stadsbezoek aan de tempels van Bagan met o.a. de Nyaung U-markt, de Htilominlo-tempel en Minnanthu. U woont ook een lakwerk-atelier bij.
Overnachting in Bagan.

Dag 8 Bagan - Mount Popa - Bagan (O)

Begeleid bezoek aan Mount Popa, een schrijn op een vulkanische rots. U bereikt ze na 900 treden, met een fantastisch panorama verzekerd. Terugkeer naar Bagan met stop in Shwe Hlaing, een lokaal dorpje. Vrije middag. 
Overnachting in Bagan.

Dag 9 Bagan - Yangon (O)

Transfer naar de luchthaven van Bagan voor uw binnenlandse vlucht naar Yangon. Verkenning van de binnenstad met zijn rijke erfgoed: het postgebouw, de Sule Paya Pagode, The Strand Hotel, Mahabandoola Garden, het Onafhankelijkheidsmonument, Little India en Chinatown, Scott's Market, ...  Vrije middag. 
Overnachting in Yangon.

Dag 10 Yangon (O)

Begeleid bezoek aan de stad met de Kyaukhtatgyi Pagode (en zijn 70m lange liggende Boeddha), het Kandawgyi Park en de Shwedagon Pagode, één van de meest heilige plaatsen van het land. 
Overnachting in Yangon. 

Dag 11 Yangon - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven. 
Terugvlucht naar Brussel.

Contacteer

Onze reisverhalen

Indochina deel 3

Cambodja

Drie keer Noord-India: Ladakh, Amritsar en Varanasi

India

Langs de highlights en onbetreden paden van Laos en Cambodja

Cambodja, Laos

Onze reizen

3x Cambodja

Cambodja

De Chinese Muur van bovenaf

China

Thailand bekoort

Thailand

Deel via mail!